Fizioterápia mesterképzés Szeged

Fizioterápia mesterképzési szak

A Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kara felvételt hirdet Fizioterápia mesterképzési szakra a 2022/23-as tanévre állami ösztöndíjas és állami önköltséges formában levelező tagozaton.


fizio_2_1A képzés célja olyan fizioterapeuta szakemberek képzése, akik képesek a fizioterápiás tevékenység tudományos igényű mérésére, értékelésére, a protokollok evidenciákon alapuló továbbfejlesztésére, a szakmai vezetésre; akik ismerik a hazai egészségügy működését, komplex intézményrendszerét és az egészségtudomány szerepét és fejlesztésének lehetőségét a társadalom életében. Rendelkeznek élettudományi, egészségtudományi, ápolástudományi, táplálkozástudományi, fizio_3orvostudományi, társadalomtudományi ismeretekkel, valamint a komplex fizioterápia különböző területein preventív, diagnosztikai és terápiás kompetenciákkal. Képesek a legújabb tudományos kutatások eredményeinek átültetésére a klinikai gyakorlatba, valamint a fizioterápiás módszerek és protokollok fejlesztésére. Kellő mélységű elméleti ismerettel és gyakorlati készséggel rendelkeznek tanulmányaik doktori képzés keretében történő folytatására.


Általános információk:

A képzés időtartama: 3 félév.

A képzési alkalmak: egy 4 napos programmal indul a szorgalmi időszak kezdete előtt, szeptember első napjaiban, majd a havonta egy alkalommal csütörtöktől szombatig.

Az elméleti képzés döntő része jelenléti formában zajlik, de esetenként, illetve ha vírus helyzet úgy kívánja, online is megszervezhető, a gyakorlati órák/kurzusok jelenléti formában zajlanak.


A jelentkezés benyújtásának határideje az aktuális, központi felvételi tájékoztatóban közölt időpont.


A mesterképzésre felvétel feltételei:

 • Teljes kreditbeszámítással az ápolás és betegellátás alapszak gyógytornász szakirányán szerzett oklevél.
 • Felvételi elbeszélgetés, aminek része egy szakmai téma tudományos igényű feldolgozásának bemutatása ppt prezentációval. A téma akár a szakdolgozat rövid ismertetése is lehet, de más téma is választható. Ennek részletei a tanszék honlapján olvashatóak http://www.etszk.u-szeged.hu/oktatas/fizioterapia-msc/fizioterapia-msc „Gondolatébresztő témakörök a felvételi prezentációhoz”.

A felvételi elbeszélgetés pontos időpontjáról és helyszínéről minden leendő hallgatónkat írásban értesítjük.


A felvételin összesen 100 pont adható:

Hozott pontok számítása: oklevél minősítése x 8 (max. 40 pont)

Szerzett pontok számítása: felvételi elbeszélgetés korábban megadott szakirodalom alapján (max. 50 pont)

Többletpontok: (Max.: 10 pont)fizio

 • Esélyegyenlőségi (max.: 1 pont)
  hátrányos helyzet - 1 pont
  gyermekgondozás - 1 pont
  fogyatékosság - 1 pont
 • 2. nyelvvizsga / középfokú (B2) komplex: 2 pont
 • Előadás tartása tudományos konferencián: 5 pont
 • Intézményi TDK 1. helyezés: 3 pont
 • Nyelvvizsga / felsőfokú (C1) komplex: 6 pont
 • Nyelvvizsga / szakmai felsőfokú (C1) komplex: 8 pont
 • Nyelvvizsga / szakmai középfokú (B2) komplex: 4 pont
 • OTDK 1-3. hely vagy különdíj: 5 pont
 • Poszter bemutatása tudományos konferencián: 2 pont
 • Tudományos publikáció: 8 pont


A részletes tudnivalók (majd) a www.felvi.hu honlapon (lesznek) olvashatók az aktuális időszakban.


A www.felvi.hu oldalon történő elektronikus regisztrációt követően a Karunk Tanulmányi Osztályán (6726 Szeged, Temesvári krt. 31.) lehet érdeklődni, az e-jelentkezéssel kapcsolatban (telefon: (62) 342-347, e-mail: to-vez.etszk@szte.hu). A felvételi eljárással kapcsolatban Pivárcsik Laki Lilla tanulmányi előadó, (telefon: (62) 342-347 e-mail: pivarcsik.laki.lilla@szte.hu) válaszol a kérdésekre.fizio_kiskep_1


 Friss Hírek RSS

SZTE ETSZK Friss hírek

Események

Rendezvénynaptár *