Pályázatok, ösztöndíjak

Továbbtanulási / kutatási lehetőség a 2022-2023-as tanévben bármely tudományterületen vagy művészeti ágban. Alapfeltétel a pályázott témában legkésőbb 2021. július 31-ig szerzett legalább BA/BSc szintű diploma. A pályázók az Egyesült Államok bármelyik egyetemét választhatják.

Pályázat beadási határidő: 2021. május 17.

Köznevelési intézmények pedagógusai, szakoktatói, felsőoktatásban dolgozó oktatói és civil szervezetek tehetséggondozói számára a Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter szakmai felügyelete alá tartozó Nemzeti Tehetség Központ a Nemzeti Tehetség Program keretében felhívást tesz közzé a „BONIS BONA – A NEMZET TEHETSÉGEIÉRT” díjra, a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző szakemberek, tehetségsegítők és tehetséggondozó szervezetek erkölcsi és anyagi elismerése céljából.
A pályázatok benyújtásának határideje: 2021. április 9. 23:59.

A Szegedi Tudományegyetem pályázatot hirdet a Szegedi Tudományegyetem Innovációs Díj elnyerésére. PhD és TDK munka esetén pályázni lehet bármilyen tudományterületen olyan új, innovatív megoldással, amely szellemi alkotásnak minősül, és üzleti szempontból hasznosítható lehet.

Beadási határidő: 2021. április 02. (péntek) 24:00

A pályázaton a végzős hallgató az általa készített diplomamunkával/szakdolgozattal tud nevezni, amelyben a választott téma szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait tárja fel legalább 10 oldal terjedelemben, illetve olyan diplomamunkával/szakdolgozattal, amit teljesen a szellemitulajdon-védelem valamely kiválasztott kérdésének szentelnek.

A pályázati szándék regisztrálásának határideje: 2021. március 30.

A diplomadíj-pályázat elkészítésének határideje: 2021. július 30.

Ötletversenyt hirdetünk a fenntarthatóság iránt érdeklődő diákok, egyetemisták, fiatal munkavállalók, innovátorok részére. Olyan innovatív projektjavaslatokat várunk tőletek, amelyek segíthetnek csökkenteni a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság, valamint kísérőrendezvényeinek karbonlábnyomát.

Jelentkezési határidő: 2021. március. 22.

A pályázat célja olyan egyetemi hallgatók tudományos munkájának elismerése és további kutatásainak bátorítása, akik zsidó történelemmel és kultúrával szeretnének foglalkozni.
Benyújtási határidő: 2021. március 16. (kedd)

Szerelem Covid idején - címmel blog pályázatot hirdet a Kulturális Iroda a nappali tagozatos hallgatók számára a 2020/21-es tanév tavaszi szemeszterére.
A leadás határideje: 2021. március 15.

Vannak elképzeléseid a koronavírus utáni világgal kapcsolatban? Szeretnéd megosztani a gondolataidat és ötleteidet a világjárvány gazdaságra és társadalomra gyakorolt hatásairól? Ha nem félsz a megmérettetéstől, akkor indulj az MNB Oktatási Klub tanulmányi versenyén!
Jelentkezési határidó: 2021. március 15. 23:59

A szegedi egyetemen 20 éve működik a Szegedi Tudományegyetem Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány, melynek célja, hogy ösztöndíjakkal támogassa a kiemelkedő tanulmányi és tudományos eredményekkel rendelkező egyetemi hallgatókat.
A pályázatok beadási határideje: 2021. február 11. (csütörtök) 12 óra.

Az Ujvári János diplomadíj-pályázat célja segíteni a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját megfelelő szakmai támogatás mellett szellemitulajdon-védelmi szempontból is megvizsgálják, és feltérképezzék az általuk választott téma szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait, illetve oltalmazhatósági lehetőségeit. Regisztráció határideje: 2020. december 2.

A Közbeszerzési Hatóság a kiemelkedő színvonalú közbeszerzési szakmai munkásság elismerésére pályázatot hirdet a Közbeszerzési Hatóság elnökének a Közbeszerzési Kiválósági Díj alapításáról és adományozásáról szóló 2/2018. (VI. 8.) KH utasítása alapján a Közbeszerzési Kiválósági Díj – 2020 elnyerésére.

Beadási határidő: 2020. november 30.

Ismét meghirdetésre kerül a Közös Jövőnk Környezetvédelmi Verseny, melynek a fővédnöke az idei évben Dr. Áder János, köztársasági elnök.

A megszokottól eltérően az új kiírásban már felsőfokú képzésen részt vevők jelentkezését is várják. Az első két forduló online kerül megrendezésre, melyet akár otthonról is lehet teljesíteni.

Jelentkezési határidő: 2020. november 20.

Ha érdekel a tudomány, a vizualitás és a művészet találkozása, akkor ez a te kihívásod!

A program a BarabásiLab: Rejtett mintázatok című kiállításhoz kapcsolódik, és a jelentkezők Barabási Albert-László tárlatvezetésén is részt vehetnek.

Jelentkezési határidő: 2020. november 19. 12:00

Vannak elképzeléseid a jövővel kapcsolatban? Érdekel a gazdaságpolitika világa, és kész vagy szakemberek előtt megmutatni az ötleteidet? Ha nem félsz a megmérettetéstől, akkor indulj önállóan, vagy csapatban a Magyar Nemzeti Bank és az MNB Oktatási Klub közös tanulmányi versenyén!
Beküldési határidő: 2020.október 18.

Lehetőséget szeretnénk nyújtani a diákoknak, hogy kifejtsék egyéni véleményüket a mindannyiunk életében nagy szerepet játszó információs jogokról.

Beküldési határidő: 2020. október 15.

Az ösztöndíj célja az egészségügyi felsőoktatási alapképzésben, ápoló-, mentőtiszt-, védőnő BSc szakképzésben résztvevő, nappali és levelező munkarendben tanulmányokat folytató hallgatók támogatása, motiválása a hivatásuk szerinti munkakörben, a hazai ellátórendszerben történő tartós elhelyezkedésre.

A benyújtás határideje: 2020. október 13.

A Szegedi Tudományegyetem a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával hirdette meg az Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma projekt részeként az SZTE Proof Of Concept pályázatot.

Jelentkezési határidő: 2020. október 9.

A Polgári Magyarországért Alapítvány gyakornoki pályázatot hirdet nappali tagozatos egyetemi hallgatók számára, melynek célja a polgári, nemzeti és keresztény értékeket vállaló, közéletben aktív fiatalok megismertetése egy pártalapítvány működésével, szakmai munkájával és ezen keresztül a magyar közélettel.

Jelentkezési határidő a 2020/2021. tanévre: 2020. szeptember 10.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága pályázatot hirdet a felsőoktatási intézmények nappali vagy levelező tagozatán, jogi, igazgatási, társadalom- és gazdaságtudományi, műszaki, informatikai vagy orvos képzési területen tanuló roma származású fiatalok tanulmányai eredményes befejezésének elősegítésére és a büntetés-végrehajtási pálya választásának ösztönzésére országosan 1 fő részére a 2020/2021. tanévre.

Jelentkezési határidő: 2020. július 31.

A Belügyminisztérium Európai Uniós és Nemzetközi Helyettes Államtitkársága az emberkereskedelem elleni küzdelem területén jártas kutatók, az áldozatokkal mindennapi kapcsolatban lévő szakemberek, valamint szociológia, szociálpolitika és szociális munka mesterképzési szakok, illetve doktori iskolák hallgatóinak és oktatóinak jelentkezését várja.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2020. július 10. 14:00

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére.

Beadási határidő: 2020. július 17.

2020. július 7-ig várják a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak pályázatait a nemzeti felsőoktatási ösztöndíjra. A támogatás egy teljes tanévre, azaz 10 hónapra szól, összege 40 000 forint havonta.

Beadási határidő: 2020. július 7. (kedd)

A Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság örömmel hirdeti meg posztgraduális hallgatók, oktatók és kutatók számára a 2021-2022-es tanévre szóló ösztöndíjait.

Beadási határidő: 2020. május 18.

Az Országos Rabbiképző — Zsidó Egyetem és a MAZSIHISZ pályázatot hirdet egyetemi hallgatók számára. A pályázat célja olyan egyetemi hallgatók tudományos munkájának elismerése és további kutatásainak bátorítása, akik zsidó történelemmel, kultúrával szeretnének foglalkozni.

Beadási határidő: 2020. március 16.

A szegedi egyetemen 19 éve működik a Szegedi Tudományegyetem Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány, melynek célja, hogy ösztöndíjakkal támogassa a kiemelkedő tanulmányi és tudományos eredményekkel rendelkező egyetemi hallgatók. Pályázatok beadási határideje: 2020. február 12. (szerda) 12 óra

Az egy év időtartamú, angol nyelvű képzés a Kínai Ösztöndíj Tanács támogatásával meghirdetett ösztöndíj fedezi a nemzetközi utazási költségeket, kollégiumi elhelyezést is.

A jelentkezés határideje 2020. február vége.

Ismételten kiírásra kerül - a tavalyi évhez hasonlóan - az Állami Egészségügyi Ellátó Központ BSc ösztöndíj pályázata az orvos- és egészségtudományi szakterületen az alábbi szakirányokon képzésben részt vevő hallgatók számára: ápoló, mentőtiszt, védőnő, díetetikus, gyógytornász-fizioterapeuta, szülésznő, népegészségügyi ellenőr, dentálhigiénikus, egészségügyi szervező, orvosi diagnosztikai analitikus.

Az OMAA/AÖU Kuratóriuma pályázatot hirdet ausztriai és magyarországi tudományos kutatási és felsőoktatási területen folytatott együttműködések támogatására és ausztriai ösztöndíjas tartózkodásra

A Mathias Corvinus Collegium felvételt hirdet olyan tehetséges roma fiatalok számára, akik alap-, mester- vagy doktori (PhD) képzésüket hazai vagy külföldi egyetemen szeretnék végezni.
Beadási határidő: 2019. szeptember 15.

A pályázatot egy példányban a tanszékvezetőhöz/szakcsoportvezetőhöz kell benyújtani. A pályázatot nyert hallgató írásbeli értesítést kap 2019. július 12-ig.

Már elérhető a 2019/2020-as tanévre kiírásra került ÚNKP pályázatok felhívása és dokumentációja.

A Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság örömmel hirdeti meg a 2020-2021-es tanévre szóló ösztöndíjait.
Beadási határidő: 2019. május 20.

Karunk és a Hallgatói Önkormányzat pályázatot hirdet, melynek célja az Önök ötleteinek, kreativitásának beépítése a Kart és a képzéseket bemutató promóciós anyagokba. Célunk, hogy a hallgatók nézőpontját képviselő, friss, ötletes reklámanyagokkal tudjuk fejleszteni a Kar megjelenését a különböző fórumokon.

Nevezési határidő: 2019. április 7.

Egyetemistaként megérteni a magyar közélet és politika kihívásait, összetett feladat. A Mint-a-Parlament szimulációs játék célja éppen ezért abban rejlik, hogy az egyetemisták átéljék és megismerjék testközelből a törvényhozók munkáját, és kipróbálhassák magukat a képviselők szerepében.

Jelentkezés határideje: 2019. április 5. (péntek) 9:00-ig

The application window for the 2019 European Social Innovation Competition is now open.

Pályázni csak a megfelelő pályázati adatlap kitöltésével, elektronikus és papír alapú beadásával lehet.

Beadási határidő: 2019. április 2.

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj a Kormány által alapított ösztöndíj, melynek célja a magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló azon hallgatók támogatása, akik tanulmányaik ideje alatt eséllyel rendelkeznek arra, hogy olimpiai/paralimpiai versenyszámban Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/ paralimpiai érmet szerezzenek.

“Okoseszközök hatása a családi életre illetve egészségünkre” címmel, közösen hirdet pályázatot a Pepita.hu családi portál illetve a Doklist.com nemzetközi orvosértékelő portál.

Magyarországi, illetve a szomszédos országok magyar anyanyelvű, alap-, mester- vagy osztatlan képzésében résztvevő, 40 évnél fiatalabb, aktív státuszú hallgatóinak.

Beadási határidő: 2019. március 31.

Az OMAA/AÖU Kuratóriuma pályázatot hirdet ausztriai és magyarországi tudományos kutatási és felsőoktatási területen folytatott együttműködések támogatására és ausztriai ösztöndíjas tartózkodásra. Az ösztöndíjas program keretében, kutatói, egyetemi oktatói, PhD-hallgatói ausztriai ösztöndíjak pályázhatók meg német nyelven.
A 2018-as év legjelentősebb innovációs teljesítményét elismerő Magyar Innovációs Nagydíj mellett a kiemelkedő innovációs teljesítmények öt kategóriában kaphatnak díjat.
Ezúton tájékoztatom, hogy 2018. december 28-án az Állami Egészségügyi Ellátó Központ pályázati felhívást hirdetett orvos" és egészségtudományi szakterületen az alábbi szakirányokon képzésben részt vevő hallgatók számára: ápoló, mentőtiszt, védőnő, dietetikus, gyógytornász-fizioterapeuta, szülésznő, népegészségügyi ellenőr, dentálhigiénikus, egészségügyi szervező, orvosi diagnosztikai analitikus.
The "Türkiye Scholarship" programme will be open between 15 January - 20 February 2019.
A Wacław Felczak Alapítványról (a továbbiakban: Alapítvány) szóló 2017. évi CLXVI. törvény 2. § (2) bekezdése alapján az Alapítvány nyílt pályázatot hirdet magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatói számára együttes csoportos lengyelországi tanulmányút finanszírozására.

Dolgozz amerikai nyári táborokban!

A Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar Nemzeti felsőoktatási ösztöndíj pontozási elvei.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága pályázatot hirdet a felsőoktatási intézmények nappali vagy levelező tagozatán, jogi, igazgatási, társadalom- és gazdaságtudományi, műszaki, informatikai vagy orvos képzési területen tanuló roma származású fiatalok tanulmányai eredményes befejezésének elősegítésére és a büntetés-végrehajtási pálya választásának ösztönzésére országosan 1 fő részére a 2018/2019. tanévre.

A Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság örömmel hirdeti meg a 2019-2020-as tanévre szóló ösztöndíjait. Fulbright ösztöndíjra azok a magyar állampolgárok pályázhatnak, akik felsőfokú végzettséggel, valamint magas szintű angol nyelvtudással rendelkeznek, és az Egyesült Államokban szeretnének oktatni, kutatni, vagy továbbtanulni.

A Bethlen Gábor Alapítvány, valamint a Lakiteleki Népfőiskola 2018-ban pályázatot hirdet a Bethlen Gábor Kutatói Ösztöndíjra. Ezt az ösztöndíjat olyan fiatal Kárpát-medencei magyar főiskolai, egyetemi hallgatók számára hirdetik meg, akik a bölcsészet-, vagy egyéb társadalomtudomány valamely szakágával, vagy művészettörténettel foglalkoznak.

Az OMAA/AÖU Kuratóriuma pályázatot hirdet ausztriai és magyarországi tudományos kutatási és felsőoktatási területen folytatott együttműködések támogatására és ausztriai ösztöndíjas tartózkodásra. Az ösztöndíjas program keretében, kutatói, egyetemi oktatói, PhD-hallgatói ausztriai ösztöndíjak pályázhatók meg német nyelven.

Magyarország Kormánya három, a közigazgatás szakmai utánpótlását célzó ösztöndíjprogramot működtet: a Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogramot, a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramot és a Fogyatékos Felsőoktatási Hallgatók Közigazgatási Ösztöndíjprogramját.
A Balassi Intézet a „Nemzeti Kiválóság Program - Campus Hungary, K+F projektekhez és képzési programokhoz kapcsolódó, nemzetközi hallgatói mobilitás személyi támogatási rendszerének fejlesztése országos program" és a „Nemzeti Kiválóság Program - Campus Hungary, K+F projektekhez és képzési programokhoz kapcsolódó, nemzetközi hallgatói mobilitás személyi támogatási rendszerének fejlesztése konvergencia program" című projektek keretében Campus Hungary ösztöndíjpályázatot hirdet 2015. január 1. és 2015. június 30. között megvalósítható ösztöndíjakra.
Oldalunk az ERASMUS programmal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, hivatalos információkat tartalmazza, részben időrendi, részben célcsoportok szerinti bontásban. A Nemzetközi Mobilitási Iroda által koordinált többi programról az NMI honlapján talál információt.
Az SZTE Nemzetközi Mobilitási Iroda foglalkozik a különböző mobilitási programok intézményi szintű koordinálásával.

A Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság örömmel hirdeti meg a 2018-2019-es tanévre szóló ösztöndíjait. Fulbright ösztöndíjra azok a magyar állampolgárok pályázhatnak, akik felsőfokú végzettséggel, valamint magas szintű angol nyelvtudással rendelkeznek és az Egyesült Államokban szeretnének oktatni, kutatni, vagy továbbtanulni.

 Friss Hírek RSS

SZTE ETSZK Friss hírek

2021. május 04.
2021. május 11.

Események

Rendezvénynaptár *