ETSZK ápoló alapképzés Szeged

Ápoló (BSc)

Az alapképzési szak megnevezése: ápolás és betegellátás (Nursing and Patient Care)

Az alapképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése:

- végzettségi szint: alap- (bachelor; rövidítve: BSc-) fokozat

- szakképzettség: ápoló (Nurse)

Az oklevélben szereplő képzés megnevezése: Ápoló (Nurse)

 

Képzési idő:
8 félév, a képzés elvégezhető nappali vagy levelező munkarendben is


Ápoló BSc képzés felépítése, avagy milyen kurzusaid lesznek:

  • Először is teljesítened kell a képzés alapozó szakaszában az anatómia, élettan, orvosi latin, biokémia és többek között az ápolástani alapismeretek tantárgyakat.
  • Később a különböző szakterületek pl. belgyógyászat, sebészet, szülészet-nőgyógyászat, gyermekgyógyászat, intenzív betegellátás ápolástani alapismereteit kell elsajátítani több más tantárgy mellett.
  • Mi azt szeretnénk, hogy ne csak a szaktantárgyakban, hanem a szakmában is megálld a helyed. Ebben olyan kurzusok segítenek, ahol megtanulhatod, hogyan kell pl. konfliktushelyzeteket kezelni, együttműködni az egészségügyi team többi tagjával.
  • A szorgalmi időszakban az előadások és demonstrációs termi gyakorlati órák során sajátíthatod el azt az elméleti tudást, amelynek birtokában a 2. év végén megkezdheted a klinikai területi gyakorlataidat. A területi gyakorlatok során megerősítheted a megszerzett szakmai ismereteidet. Az iskola kiemelkedő eszközparkkal, jól felszerelt demonstrációs termekkel és skill laborokkal támogatja a szimulációs oktatás megvalósulását, melyekben csoporttársaiddal közösen készülhettek fel a valós életben előforduló ápolási helyzetekre.

  Ápoló képzés pillanatképek - Szeged


  Továbbtanulási lehetőségek:

  A BSc végzettség megszerzése után hallgatóink a kar mesterszakán, kiterjesztett hatáskörű MSc ápolóképzésben folytathatják tanulmányaikat négy specializálódási lehetőséggel. Intenzív szakápoló vagy sürgősségi szakápoló végzettséget szerezhetnek, valamint szeptembertől indul a két új specializáció, a geriátriai és a közösségi APN (Advanced Practice Nurse). Az egyetemi oklevél megszerzésével még nem ér véget az ápolói karrierépítés lehetősége, hiszen ma már több doktori iskola is fogadja kollégáinkat, és lehetőség nyílt PhD fokozat szerzésére is az ápolástudományok területén.


  Elhelyezkedési lehetőségek:
  Magyarországon állandó hiány van a szakképzett ápolókból, így már a BSc képzés elvégzésével is könnyen el tudsz majd helyezkedni. Mivel a képzés gyakorlati része a szegedi Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ betegellátó egységeiben zajlik, hallgatóink jelentős része már a tanulmányai alatt munkát tud vállalni a klinikák valamelyikén. Az intézményünkben megszerzett ápolói végzettség EU-konform, ami azt jelenti, hogy az Európai Unió tagállamaiban elismerik, különleges honosítási eljárás nélkül a kint megszerezhető BSc végzettséggel egyenértékű diplomát szerezhetsz.

  Miért válaszd az SZTE ETSZK-t?

  • szép, parkosított környezet
  • jó hangulat
  • segítő közösség
  • változatos szórakozási lehetőségek
  • modern, jól felszerelt tantermek

  Válaszd az ETSZK-t!

  Hallgatóink mondták:


  „Nagyon jól éreztem magam a Karon! Az ajtón belépve jó érzéssel tapasztalhattuk, hogy nem csak kívülről, de belülről is szép az épület.
  A suli nagyon jól felszerelt, a multimédiás eszközök az órai szemléltetést és az egyéni felkészülést is segítették. Professzionális oktatásban részesültünk, olyan tudásanyagot sikerült átadni nekünk, amiből tapasztalataim szerint szakmánkban a továbbiakban gond nélkül meg tudunk majd élni. Mindenki készséggel segített, problémáinkkal nyugodtan fordulhattunk az oktatók felé is, a legtöbbjükkel nagyon jó hallgató-oktató viszonyt sikerült kiépítenünk.”
  /H. János végzett ápoló hallgató/


  „Az itt eltöltött négy év nem csak a megszerzett tudás miatt volt hasznos. Rengeteg baráttal, élménnyel gazdagodtam. Nagyszerű oktatóktól tanulhattam, akik sokszor az életre is tanítottak minket. Az utolsó félévben adódó Erasmus ösztöndíj lehetőség pedig életem egyik legmeghatározóbb élménye volt, amit szintén e remek főiskolának köszönhetek. Mindig jó szívvel fogok visszagondolni az itt eltöltött - vizsgaidőszakban sokszor kemény, nehéz - időszakra, élményekre, tanárokra és az épületre is.”
  /S. Judit IV. éves ápoló hallgató/  A jelentkezés módja:
  Jelentkezni elektronikus úton lehet február 15-ig. A jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalók a www.felvi.hu oldalon, illetve a Felsőoktatási Felvételi Tájékoztató című kiadványból tájékozódhat.


  Gyere el nyílt napunkra, ahol részletes tájékoztatást kapsz a képzésről!

  Időpontok: 2023. január 13. (péntek) 10:00 és 2023. február 4. (szombat) 10:00

  Helyszín: ONLINE


  Elérhetőségünk a képzéssel kapcsolatos kérdésekben:

  Kérdezz Tőlünk!

  Tulipán Tünde

  tanulmányi előadó

  Telefon: (62) 546-405

  E-mail: tulipan.tunde@szte.hu

   Friss Hírek RSS

  SZTE ETSZK Friss hírek

  Események

  Rendezvénynaptár *