Bezár

Hírarchívum

szakmacsoportos

A kiégés megelőzése - Kötelező szakmacsoportos továbbképzés - MEGTELT!

A kiégés megelőzése - Kötelező szakmacsoportos továbbképzés - MEGTELT!

2021. március 09.
3 perc

Az Ápolási Tanszék 2021. május 6-7. között kötelező szakmacsoportos továbbképzést tart távoktatás formájában a Felnőtt ápolás és gondozás, Gyermek ápolás és gondozás, illetve a Sürgősségi ellátás szakmacsoport részére. Jelentkezés kizárólag a SZAFTEX rendszerén keresztül.

Továbbképzés adatai:

Továbbképzés címe: A kiégés megelőzése

Továbbképzés ideje: 2021. május 06-07.

Jelentkezési határidő: 2021. április 26.

Továbbképzés formája: Távoktatás- Szegedi Tudományegyetem CooSpace alapú távoktatási felületén.

Továbbképzés pontértéke: 30 pont


Tájékoztató:

A jelentkezést kizárólag a SZAFTEX rendszerén keresztül küldheti el. A részvétel feltétele, hogy a SZAFTEXEN leadott továbbképzésre való jelentkezést a szervező elfogadja és visszaigazolja.

A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében fogadjuk el.


A távoktatásban való részvétel technikai feltételei: számítógép, laptop, tablet vagy okostelefon, megbízható, folyamatos internet hozzáféréssel továbbá Google Chrome vagy egyéb böngészőfelülettel. Hangszóró, mikrofon az online konzultációhoz.


A távoktatási rendszert a Google Chrome böngészőbe az alábbi link: https://www.coosp.etr.u-szeged.hu/ beírásával vagy beillesztésével tudja elérni.


A CooSpace-alapú távoktatási rendszer rövid és átlátható használati útmutatója minden résztvevőnek külön e-mail-es formában megküldésre kerül.


A CooSpace-re való belépéshez szükséges egyedi felhasználónevet és jelszót minden résztvevőnek külön e-mailben fogjuk megküldeni 2021. április 30.-én 12 óráig. 


Azok a kollégák, akik az SZTE felsőoktatásban tanultak már rendelkeznek ilyen egyedi felhasználónévvel és kóddal. Ha ismeri és emlékszik a belépési adataira, a megadott címen beléphet a CooSpace felületre.

Amennyiben nem emlékszik a régi kódra az alábbi linken beállíthatja az új felhasználónevet és jelszót a személyes adatainak megadásával: https://oktweb.neptun.u-szeged.hu/neptun/SZTE_Reg1.aspx


Kérjük figyeljen arra, hogy a hallgató korából származó adatokat használja pl.: nevét, hiszen személyes adatai azok alapján vannak rögzítve a rendszerben! Ne tévessze meg, hogy a fent megadott felület a Neptun rendszer eléréséről szól, hiszen az ott beállított adatokkal érhető el a CooSpaces felület is.


A továbbképzés sikeres teljesítésének a feltételei:

  • Az online módon sikeresen teljesített továbbképzés egyenértékű a személyes jelenléttel.
  • A távoktatás nem folyamatos élőben közvetített órákat takar, hanem a legalább 1X történő online bekapcsolódást a választható konzultációk egyikébe, amelyeket a Jelenléti alkalmak felirat alatt talál meg.
  • A reanimáció online jelenléti alkalomba való bekapcsolódás, amelyet a Jelenléti alkalmak felirat alatt talál meg.
  • A témakörök elsajátításához kapcsolódó tananyagokat a Mappában találja meg témakörökként lebontva.
  • A témákat lezáró ellenőrző kérdések megoldása és a véletlenszerűen kiválasztott kérdéseket tartalmazó záróteszt, megszakítás nélküli, a megadott időintervallumon belüli sikeres megoldása. A zárótesztet a Vizsgateszt címszó alatt találja meg. A teszt kitöltésére egyszer van lehetőség a zárónapon 12-24 óráig, s az adott felület mutatni fogja majd a rendelkezésre álló időtartamot. A teszt eredményéről a befejezést követően azonnal tájékoztatást kap.
  • A továbbképzés folyamatos fejlesztéséhez elengedhetetlennek tarjuk az Ön véleményét, amelyhez egy rövid kérdőív kitöltésével tud hozzájárulni. Kérjük Öntől a továbbképzéssel kapcsolatban az észrevételeit és véleményét, a Kérdőív fül alatt található kérdőív kitöltésével tegye meg. Előre is köszönjük a segítségét!


Az igazolólap kiállításának feltétele:

Legalább egy jelenléti konzultációba való bekapcsolódása, reanimáció online jelenléti oktatásban való részvétel, továbbá a vizsgateszt sikeres teljesítése.


Továbbképzés részletes tartalma és feldolgozáshoz szükséges időtartam:

  1. A burn-out szindróma fázisai és jellemzése- 2 óra
  2. A burn-out kérdőív kitöltése és értékelése- 2 óra
  3. A burn-out önismereti vonatkozásai- 3 óra
  4. Csoportban alkalmazható technikák burn-out ellen- 3 óra
  5. Egyénileg alkalmazható technikák burn-out ellen- 5 óra
  6. Relaxációs technika megismerése, elsajátítása- 5 óra
  7. Reanimáció -5 óra
  8. Záróteszt-1 óra
  9. Elégedettséget felmérő kérdőív kitöltése


A CooSpace rendszer használatával és a továbbképzéssel kapcsolatban felmerült kérdéseit és észrevételeit az alábbi elérhetőségek valamelyikén teheti meg:

Elektronikus ügyintézés: apolasi@etszk.u-szeged.hu Tel: 62/ 545-039

Kapcsolattartó: Kisné Gyuris Aranka, Boros Edit


Köszönjük a továbbképzésre való jelentkezését, köszönjük az együttműködését!


Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek