Bezár

Hírarchívum

Továbbra is népszerű az áldozatvédelemi kurzus a szegedi egyetemen

Továbbra is népszerű az áldozatvédelemi kurzus a szegedi egyetemen

2017. március 22.
1 perc

Öt év alatt 1000 hallgató vett részt a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Karán indított „Áldozatvédelem, áldozattá válás megelőzésének alternatívái” című prevenciós kurzuson.

Továbbra is nagy az érdeklődés az áldozatvédelmi és megelőzési ismereteket közvetítő prevenciós kurzus iránt a Szegedi Tudományegyetemen. Míg a 2016-os tanév tavaszi szemeszterében 245 hallgató vett részt a kurzus előadásain az SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Karán, addig a 2017-es második tanulmányi félévben 117 hallgató jelentkezett.

Így az öt év alatt összesen eléri az ezret azoknak a száma, akik részt vettek a képzésben - közölte a Csongrád Megyei Kormányhivatal.

A különleges előadásokon a hallgatók az áldozattá válás megelőzéséről és az áldozatsegítés mindennapi gyakorlatáról kapnak átfogó ismereteket. A gyakorlatorientált képzés fő célja, hogy a fiatal szakembereket és friss diplomásokat felkészítse azokra a mindennapi feladatokra, amelyek a szociális szférában várják őket.


További cikkek:

http://promenad.hu/cikk/juhasz-tunde-ertekelt-es-eloadast-tartott-176066
http://szegedma.hu/hir/szeged/2017/03/a-gyermekvedelmi-jelzorendszerrol-a-bunmegelozesi-kurzuson.html

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek