Bezár

Hírarchívum

Az SZTE Tehetségpont az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából pályázatot ír ki

Az SZTE Tehetségpont az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából pályázatot ír ki

2016. augusztus 03.
1 perc
 "Szabadság, harc? 1956 emlékei 60 év távlatában - Szegeden"

 

Az elsősorban a Szegedi Tudományegyetem tudományos diákköreinek hallgatóit célzó pályázat célja 60 év távlatában annak felmérése, hogy a fiatalabb generációnak milyen ismerete, gondolata, véleménye van az 1956-os forradalom és szabadságharc szegedi illetve egyetemi eseményeiről, azaz: kinek mit jelentenek ma, 2016-ban az akkor történtek, és az események szegedi kötődései?

 

1. Megszólíthatók az egyetem, a város korabeli szereplői, akik elmesélhetik, hogy a forradalmat átélőket mi indította akkori döntéseik meghozatalában, vagy éppen mi volt az az élethelyzet, amelynek következtében az események egyik, vagy másik oldalára kerültek. Keressenek még ma is élő tanúkat, esetleg szólaltassanak meg olyanokat is, akik hozzátartozóiktól, ismerőseiktől hallottak az ötvenhatos eseményekről.

 

2. Felhasználható bármilyen irat- és sajtóanyag, képek, dokumentumok, továbbá túlélők, hozzátartozók elbeszélései és saját kutatási eredmények. A téma kidolgozható egyénileg, vagy csoportosan.

 

Elvárások: Power Point/Prezi készítése, amelyben a fenti keretében választott témát, elsődlegesen szegedi kötődéssel, kell feldolgozni.

 

A legjobb pályamunkák 20 -30- 50 ezer forintos pénzjutalomban részesülnek. A legjobb pályamunkákat az SZTE ÁJTK által szervezett 1956-os emlékkonferencián nyílik lehetőség bemutatni.

 

 

Jelentkezés és a pályamunkák benyújtása: tehetsegpont@rekt.u-szeged.hu, a jelentkezés határideje: 2016. szeptember 10.

 

Beadási határidő: 2016. szeptember 30.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek