Bezár

Hírarchívum

elo_konyvtar_nyito

Élő Könyvtár

Élő Könyvtár

2015. május 05.
1 perc

Már sokadik éve, hogy az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar szociális munkás szakos hallgatói Élő Könyvtárat szerveznek. Ősszel a "Kutatók Éjszakájához", tavasszal pedig az "Egyetemi tavasz" programsorozathoz kapcsolódik a rendezvény.

Az Élő Könyvtár középpontjában az emberi jogok egyetemlegessége, a társadalmi sokszínűség értékként történő elismerése áll. Annak érdekében, hogy elősegítsük a különböző társadalmi csoportok közötti valós párbeszédet, találkozási lehetőséget biztosítunk stigmatizált csoporthoz tartozók és érdeklődő egyének között. Az Élő Könyvtár egy lehetőség arra, hogy az olvasó azonnal és hitelesen kapjon információt és élményt ezektől az emberekről: kérdezhet szexuális vagy etnikai kisebbséghez tartozó embert, vagy olyanokat, akik valamilyen szenvedélybetegség vagy például hajléktalanság okán szorulnak ki a társadalmi érintkezés szokásos formáiból.

Bárki lehet a könyvtár "olvasója", aki kész beszélgetni másokkal és rászán egy kis időt erre az élményre. A könyvtárban a könyvek nem csak beszélnek, de válaszolni is tudnak az olvasók kérdéseire, sőt, a könyvek is tehetnek fel kérdéseket, és maguk is tanulhatnak.

 

A program 2015. május 6-án szerdán kerül megrendezésre, 16 - 18 óra között a Temesvári krt - i épület ebédlőjében.


Szeretettel várunk Minden Kedves Olvasót!

 

II. évfolyamos nappali tagozatos szociális munkás szakos hallgatók

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek