Mentorhallgatóink bemutatkoznak:


Kedves Elsőévesek!

Az egyéni mentorálásra történő jelentkezés lezárult, a csoportos mentorálás a CooSpace „2022/23 tanévben felvettek" nevű állandó évfolyamszíntéren valósul meg, ahová a Neptunban történő regisztrációjuk után kerülnek fel. Augusztus 15. után folyamatosan figyeljék a színtér hirdetőtábláját, ugyanis itt kerül kiírásra majd a csoportos mentorálás ideje is!

Kérdés esetén a mentorprogram.etszk@szte.hu e-mail címre írhat.


Balint_Kata
Bálint Kata - gyógytornász szakirány
Sziasztok!
Bálint Kata vagyok, harmadéves gyógytornász hallgató. Életem a labdarúgás, 11 évig játékosként és immár 4. éve játékvezetőként tevékenykedem. Természetesen a sport mellett szerettem volna maradni, emiatt is választottam ezt a szakirányt. Mentoráltként nekem is van tapasztalatom, így tudom, mennyire jól jön egy-két tanács vagy fontos információ a félév során. Ezért minden tőlem telhetőt megteszek majd azért, hogy segíteni tudjam a beilleszkedéseteket.


Bodza_RebekaBodza Rebeka - védőnő szakirány
Sziasztok!
Bodza Rebeka vagyok, de mindenki Rebinek hív. Ebben az évben leszek harmadéves védőnő hallgató. Elég nyitott személyiség vagyok és nagyon jól tudom bátorítani azokat, akik kicsit elfáradtak a tanulásban vagy a mindennapokban.
Az új emberek, új környezet sok kihívást rejtenek és hatalmas segítséget jelenthet egy tapasztaltabb ismerős. Én átéltem az online, a hibrid és a jelenléti oktatást az egyetemen egyaránt, ezért biztos vagyok benne, hogy a segítségedre tudok lenni, ha hozzám fordulsz.
Szeretem a természetet, a nagy sétákat, a jó beszélgetéseket és mindig örülök egy új ismerősnek. Már várom, hogy találkozzunk és akár jó barátokká is váljunk.


Bojtos_Erzsebet_modBöjtös Erzsébet - védőnő szakirány
Böjtös Erzsébet vagyok, de nyugodtan szólítsatok Zsikének. Negyedéves, azaz végzős hallgató leszek, ami ékes bizonyítéka annak, hogy megfelelő segítséggel semmi sem jelenthet akadályt.
Már 7. féléve, hogy részt veszek a programban mint mentor, és gólyaként nem is gondoltam volna, milyen hasznos lehet egy felsőbb éves segítsége ügyintézéssel vagy a mindennapi élettel kapcsolatban is. Nagyon nyitott személyiségem van, és nagyon segítőkész vagyok. Nincs olyan, hogy buta kérdés! Szóval keress nyugodtan bármivel kapcsolatban!


bugadzsia_benjaminBugadzsia Benjamin - ápoló szakirány
Sziasztok!
Bugadzsia Benjamin (Beni) vagyok, másodéves ápoló hallgató. Szeretek a szabadban lenni, szeretem a rossz vicceket, sétálni, beszélgetni és nem utolsó sorban segíteni másoknak. Vajdaságiként tudom mennyire ijesztő lehet új városba vagy esetleg országba költözni, ügyeket intézni, felfedezni magát a várost, vagy esetleg gyorsan átszámolni fejben, melyik zsemle hány forintba kerül más pénznemben. Ezt én is mind átéltem és megosztanám a tapasztalataim, ahogy azt nekem is tették. Tudom, hogy ez nagy segítség lehet és úgy gondolom, lehet rám számítani ilyen ügyekben. Könnyen megbarátkozom az emberekkel, akár egy kávézás mellett is. Jó hallgatóság vagyok, illetve nagyon toleráns, meg lehet velem mindent beszélni. Remélem, átadhatom neked a tapasztalataimat, és nagy segítség lesz számodra. Minden kérdésedre szívesen válaszolok, amiben tudok segíteni.

Csengei_BorbalaCsengei Borbála - gyógytornász szakirány
Sziasztok!
Csengei Borbála (Bori) vagyok, másodéves gyógytornász hallgató. 1 évvel ezelőtt, amikor megtudtam, hogy felvettek és leköltöztem Szegedre, csak gyűltek a kérdések: Mit hol keressek? Elkéstem-e a határidővel? Nekem való ez a szak? stb. Éppen ezért jelentkeztem a mentorprogramra, hogy segítséget adjak. Bízok benne, hogy rengeteg csodálatos élményben lesz részetek az egyetemi évek alatt, és büszkén fogjátok befejezni az egyetemet. Odáig azonban hosszú, eseménydús út vezet, melyen mi, mentorok elindítunk benneteket és kísérünk, ameddig szükségetek van rá. Rólam pedig annyit, hogy szeretem kimaxolni a napjaimat, hasznosan eltölteni az időmet. A tanulás mellett igyekszek mindig feltöltődni, kirándulni, utazni valamerre, barátokkal lenni vagy akár olvasni.


Csizmar_ImolaCsizmár Imola - ápoló szakirány
Sziasztok!
Csizmár Imola vagyok, másodéves ápoló hallgató. Először tartottam tőle, hogy nem nekem való a mentor szerep, de mivel egy nyitott, kedves, barátságos embernek tartom magamat, aki szereti a kihívásokat biztos vagyok benne, hogy megbirkózom a feladattal, és már alig várom hogy megismerhessem a mentoráltjaimat.
Vajdaságban éltem egyetem előtt, így talán az első év legnehezebb verzióját tudhatom magam mögött. Mindenkinek ijesztő tud lenni az új légkör, de ha nekem sikerült megszokni segítség nélkül akkor neked is menni fog! Ha kellek ott leszek, és számíthatsz rám. Elég jól tájékozódom a városban, és nagyon sok helyet ismerek, így emiatt sem kell aggódnod. Szeretném megmutatni az egyetem jó oldalát, úgyhogy találkozunk szeptemberben!
Közösen túljutunk az első év nehézségein, és remélem szoros barátság szövődik majd köztünk. Biztos vagyok benne ha hozzám kerülsz nem fogunk unatkozni.


Dura_Krisztina_Zsofia
Dura Zsófia - dentálhigiénikus szakirány
Sziasztok!
Dura Zsófia vagyok, harmadéves dentálhigiénikus hallgató. Azért jelentkeztem a mentorprogramba, mert szeretném, hogy a szakon belül az eltérő évfolyamos hallgatók között is kialakuljon egy bizalmi kapcsolat, és egy összetartó közösség jöjjön létre.
Szeretem az embereket; közvetlen és vidám személyiségű vagyok, bármilyen kérdéssel kapcsolatban fordulhatsz hozzám bátran akkor is, ha nem kötődik az egyetemhez. Ha kollégiumi elhelyezéssel kapcsolatos információkra lenne szükséged, vagy nehezen menne az anatómiatanulás, ha kétségeid lennének, hogyan készülj fel életed első vizsgaidőszakára, vagy ha szeretnéd tudni, hogy hol vannak a legjobb helyek, ahova egyetemista társaid szórakozni járnak, akkor nagyon szívesen segítek mindenben.


Elszeszer_Alexa_modElszeszer Alexa - dentálhigiénikus szakirány
Kedves Gólyák!
Biztos sokan gratuláltak már Nektek (család, barátok, tanárok), engedjétek meg, hogy első körben én is megtegyem! Magyarország legjobb egyetemének legjobb szakjára nyertetek felvételt. Biztos izgatottan várjátok, hogy megismerhessétek, hogyan is működik az egyetem, hogy új barátságokat köthessetek, és hogy új tantárgyakat tanulhassatok. Mentorként azon leszek, hogy mindegyikben a legnagyobb segítségetekre lehessek.
De akkor néhány szó magamról: Elszeszer Alexa vagyok, tavalyelőtt kezdtem meg tanulmányaimat az SZTE dentálhigiénikus szakán. Sokan nem ismerik még ezt a szakot, de úgy gondolom, hogy nagyon virágos jövője van már külföldön, de Magyarországon is az lesz. Ha szeretsz az embereken segíteni, tanítani, illetve odavagy a fogakért és a velük kapcsolatos csodálatos világért, akkor itt a helyed Neked is! Azért jelentkeztem mentornak, mert nekem sokat segített, hogy volt egy hátsó kis segítségem a tanulásban, a tárgyakról, a városról. Szeretném mindenféleképpen ezt továbbadni, hogy ti is megtalálhassátok magatokat az egyetemen. Nagyon várom már, hogy megismerhessük egymást!


Feher_LillaFehér Lilla - ápoló szakirány
Sziasztok! :)
Fehér Lilla vagyok, egy életvidám egyemista lány. A mentorprogram keretein belül fantasztikus embereket ismerhettem meg. Ezáltal szeretnék segíteni az újdonsült elsőéves hallgatóknak a kezdeti nehézségekben és az elveszettség érzésének enyhítésében. Szeretek ismerkedni és csapatban dolgozni. Szabadidőmben cserkészkedem, amit nagyon szeretek. Ha bármi probléma van, hozzám nyugodtan lehet fordulni, mindenkinek nagyon szívesen segítek, még ha apróságnak is tűnik.
Kedvenc idézetem: "Csak úgy lehet élni, hogy mindig látok magam előtt valamit, amiért érdemes."
/Esztergályos Cecília/


Fulop_Heni
Fülöp Heni - dentálhigiénikus szakirány
Sziasztok!
Heni vagyok, 22 éves, harmadik évemet taposom az ETSZK-n, mint dentálhigiénikus hallgató.
Budapest mellett lakok, van két törpe tacskóm és egy mentett kutyám. Szeretek olvasni, sorozatot nézni, illetve jókat főzni. :)
Munkámból kifolyólag sok kávézót és éttermet ismerek Szegeden, így bármikor fordulhattok hozzám tanácsért. :)
Mindig is szerettem segíteni másokon, akármiről volt szó, ezért jelentkeztem a mentorprogramba.
Tudom, hogy milyen nehézséggel jár az első év az egyetemen, új város, új emberek és élmények sorozata, ami elsőre egy nagyobb akadály mindenki számára.
Nagyon várom, hogy segíthessek Nektek eligazodni az egyetem és a tanulás rejtelmeiben, de jó hallgatóság is tudok lenni, ha valami nyomja a szívedet.
Egy jó kávéra bármikor vevő vagyok! :)


gyovai_nikolett
Gyovai Nikolett - dentálhigiénikus szakirány
Sziasztok!
Gyovai Nikolett vagyok, 20 éves és a Szegedi Tudományegyetem III. éves dentálhigiénikus hallgatójaként tanulok. Tavaly végeztem a mentorprogrammal, amit kimondottan élveztem. Nagyon tetszik az egyetem hangulata, stílusa ezért úgy gondoltam, hogy kicsit jobban belemélyülök az egyetemi programokba és lehetőségekbe. Gólyaként az elején nagyon nehéz volt megszokni az új környezetet, az új tanulási és számonkérési módszereket, majd mindezeket átélve, jelentkeztem ebbe a programba, hogy a következő években már segíteni tudjak azoknak, akik szintén kicsit elveszettnek érzik magukat. Imádok táncolni, kirándulni és folyamatosan nevetni, vidámnak lenni, szóval mellettem nem lehet unatkozni. :D
A célom az, hogy mindenkinek segíteni tudjak az egyetemi életbe való beilleszkedésben.


Gulyas_Judit_modGulyás Judit - dentálhigiénikus szakirány
Sziasztok!
Gulyás Judit vagyok, negyedéves dentálhigiénikus hallgató.
Hogy végzősként mégis miért jelentkeztem mentornak? Nos, a mentorprogram olyasvalami magával ragadó jelenség, ami nem csak a mentoráltnak, hanem mentorának is rengeteget ad és nagyszerűen összeegyeztethető a tanulmányokkal.
Tapasztalatból tudom, hogy az első évben számos kihívással álltok majd szemben, legyen az a beilleszkedés, a hivatalos ügyek intézése, az otthonról való elszakadás vagy akár az ezzel járó függetlenedés. Ezek megoldásával azonban a világ hirtelen ki fog nyílni előttetek. Jó hír, hogy ezeket a mérföldköveket nem egyedül kell megugranotok, hiszen a mentorprogram társat nyújthat nektek.
Célom, hogy átláthatóvá és biztonságossá tegyem majd azt az egyébként magával ragadó ismeretlent, amibe szeptembertől belecsöppentek. Az elmúlt években számos mentoráltnak segíthettem a mentorprogramon belül, a visszajelzések alapján sikeresen. Rengeteget fejlődtem ezáltal én is, és sokszor azok az elsőéves hallgatók jelentik számomra is akár a motivációt, akik akár a mentorprogramon belül vagy azon kívül kontaktban vannak velem. Így tehát, ha szükséged van egy biztos pontra, egy barátra, egy motivációs forrásra vagy csak egy beszélgetőpartnerre, szívesen a segítségedre leszek!
Felvételitekhez gratulálok, várunk titeket nagy szeretettel szeptemberben! :)


Huszar_VandaHuszár Vanda - ápoló szakirány
Sziasztok!
Huszár Vanda vagyok, 19 éves, másodéves ápoló hallgató. Nagyon szeretek a barátaimmal lenni, új dolgokat kipróbálni és persze másokon segíteni. Nagyon pozitív személyiségnek tartom magam, aki, ha lehet, próbál mindenhez teljes erőbedobással hozzáállni.
Saját tapasztalataim alapján nagyon sokat tud könnyíteni az első éven, ha valaki melletted áll egy új dolog kezdetekor, és ha esetleg nehézségekbe ütköznél, együtt meg tudjátok oldani. Ezért ha te is úgy érzed, hogy jól jönne valaki ,aki már egyszer átélte ezt, akkor szívesen válaszolok a kérdéseidre és minden megoldandó problémára.


jakab_klaudia
Jakab Klaudia - dentálhigiénikus szakirány
Sziasztok, Jakab Klaudia vagyok, harmadéves dentálhigiénikus hallgató. Első évemben én is jelentkeztem a mentorprogramba, mert úgy éreztem, hogy kell egy plusz segítség az új életelyzetben. Az első év számomra így hibrid-online-ban sem volt ingerszegény, még akkor is, ha sok élménytől meg voltunk fosztva a kialakult helyzet miatt. Sok élményt szereztem így is.
Most azonban a másik oldalra kerülve, szeretnék segíteni a gólyáknak megtalálni a helyüket az egyetem nagy világában :)


Kothencz_HannaKothencz Hanna - védőnő szakirány
Kothencz Hanna vagyok, másodéves védőnő hallgató.
Nagyon megörültem a lehetőségnek, hogy a mentorprogramban részt vehetek. Egyrészt jobban beleláthatok az Egyetem működésébe, másrészt megismerhetek más hallgatókat különböző szakirányokról és különböző évfolyamokból. Nagy családból jövök, családias működésű általános és középiskolából, így volt lehetőségem eddigi életem során megtapasztalni azt, hogy segítséggel, barátsággal, szociális hálóval minden sokkal könnyebb. Az embernek nem csak segítséget adni, de kérni is meg kell tanulni, próbálom én is mindkettőt gyakorolni.
Szegedi vagyok, itt születtem, jól ismerem a várost. Ez az adottságom jól jöhet olyanok számára, akiknek nem csak a tanulásban való feladatok újak, de még a környezet is, és az ebben való eligazodásban szeretnének segítséget, legyen az egy praktikus beszerzési hely, egy jó kávézó, hol adják a jó filmeket, vagy hol érdemes lábat lógatni a városban. Szeretem a jó beszélgetést egy finom kávé mellett, szeretek bringázni, jó filmet nézni, és nagyon szeretem az állatokat.


Kovacs_BoglarkaKovács Boglárka- gyógytornász szakirány
Kovács Boglárka vagyok, másodéves gyógytornász hallgató. Egyik kedvenc elfoglaltságom a sorozatok darálása, de emellett nagyon szeretek időt tölteni a barátaimmal, különböző helyeket meglátogatni és felfedezni bennük a lehetőségeket. Egy messzi kicsi faluból költöztem Szegedre egyik pillanatról a másikra elenyésző ismeretséggel. Emiatt is bőven szükségem volt időre mire megszoktam a(z) várost/egyetemet, kialakítottam a kis rutinomat, és nem utolsó sorban egy közösség részévé tudtam válni. Nagyon szeretek segíteni és megismerkedni új emberekkel. Ha úgy érzed elakadtál és segítségre van szükséged vagy csak pár jó szóra, esetleg egy jó kis beszélgetős sütizésre, akkor várlak téged sok szeretettel és hajrá!


IMG-20220710-WA0000Lázár Jázmin - dentálhigiénikus szakirány
Sziasztok!
Lázár Jázmin vagyok II. éves dentálhigiénikus hallgató. Mindig is szerettem segíteni másokon, valamint mindig is érdeklődtem az egészségügy iránt. Egyébként az egyetemi karrieremet a BTK-n kezdtem, de váltottam. A mentorálás ötlete azért fogta meg a fantáziámat, mert két karon és különböző kollégiumokban eltöltött időm sok tapasztalatot adott számomra. Az egyetem elején rengeteg új információt kap egy kisgólya, és segíteni szeretnék Nektek ezt feldolgozni. :) Az egyetemhez kapcsolódó dolgok mellett persze a várost is jól ismerem, és bármikor elkalauzollak Titeket :D Fontosnak érzem, hogy a mentorálás keretein túllépve jó barátokká is váljunk és egy közösséget teremtsünk.


Majos_AdriennMajor Adrienn - védőnő szakirány
Adri vagyok, szeptembertől negyedéves védőnő hallgató.
Mentoráltként és mentorként is megtapasztaltam már milyen óriási segítséget nyújt egy tájékozott felsőbb éves a kezdetekkor (és később is! - értékes barátságok is születhetnek). Érdekel a stresszkezelés és a lelki egészségünk védelme. Szeretek festeni, biciklivel átszelni a Tisza felett, hosszasan csacsogni és folyton mozgásban lenni. Motivál a gyerekmosoly, az ha valami kreatív és innovatív, és igyekszem másokat is az új megoldásokra sarkallni. Hiszek a befektetett munka erejében, a csapatszellemben és azokban lépésekben, amit a céljainkért teszünk meg. De mindenek felett a hallgatókban hiszek, akik az álmaikért dolgoznak és mindannyiunk jövőjét építik. És azokban is hiszek, akik néha elfáradnak vagy elveszítik a motivációjukat.
Megtapasztaltam már én is, milyen könnyen ki lehet billenni az egyensúlyból. És abban biztos vagyok, hogy minden kérdésre van válasz, csak jól kell keresni... Nos, talán ebben tudok neked segíteni. ;) Keress bizalommal, ha motivációdat vesztetted a képzésben, elakadtál a tanulással vagy csak pár bíztató gondolat jól jönne egy nehezebb ZH előtt. Találkozzunk a mentorprogram csoportos eseményein, hogy együtt keressünk megoldást a problémákra, amelyek sokszor mindannyiunkat érintenek. Sikeres első lépéseket a tanulmányaidban és ne feledd, a mentorprogram ott lesz melletted, élj a lehetőséggel! Hajrá! :)


Marosvolgyi_TiborMarosvölgyi Tibor - gyógytornász szakirány
Sziasztok!
Marosvölgyi Tibi vagyok, harmadéves gyógytornász hallgató. Egy alapképzést már elvégeztem, meglehetősen otthonosan érzem magam az egyetemi rendszerben, reményeim szerint segítségetekre tudok lenni az első akadályok leküzdésében, a beilleszkedésben.
Magamról annyit, hogy imádom az egyetemi légkört, szeretek társaságot építeni, programokat szervezni, jókat bulizni. Szabadidőmben nagy regényolvasó vagyok, szeretek társasjátékozni, testmozgások közül a harcművészetek, a labdajátékok, a kirándulás és a görkorcsolyázás egyaránt közel állnak hozzám. Általában igaz rám, hogy nyitott vagyok az új dolgokra, és bátorítalak titeket is, hogy tanulmányaitok során vegyetek részt minél több mindenben, gazdagítsátok magatokat minél több emlékezetes pillanattal!


Moka_EszterMoka Eszter - dentálhigiénikus szakirány
Moka Eszter másodéves dentálhigénikus hallgató vagyok. Hogy miért jelentkeztem mentornak? Mentoráltként én is megtapasztaltam már, milyen óriási segítséget nyújt egy mentor a kezdeteknél. Elsőévesen nekem is volt mentorom, nem is tudom mihez kezdtem volna nélküle. Egy teljesen új világban nagy segítség egy mentor. Segítségedre leszek akár az iskolával kapcsolatos ügyekben, akár a hétköznapi dolgokban. Segítek mindenben, hogy minél könnyebben, gyorsabban beleszokj az egyetemi életbe. Nyitott, közvetlen, vidám személyiséggemmel könnyen alakítok ki barátságokat. Ha szükséged van útmutatásra vagy baráti csacsogásra, szívesen a segítségedre leszek. Nyugodtan keress bármikor, ott leszek .:)


Nagy_AriellaNagy Ariella - védőnő szakirány
Sziasztok!
Nagy Ariella (Ari) vagyok, másodéves védőnő hallgató. Napi szinten járok be Szegedre így tudom mennyire nehéz a reggeli kelés, buszok és az órarend összehangolása. Reményeim szerint ebben is fogok tudni segíteni. Nem tanultam túl komolyan természettudományos tárgyakat a gimnáziumi éveim alatt (mondván humános vagyok) így tudom mit jelent az anatómia tanulása és a nehezebb természettudományos tárgyakból a vizsgára való felkészülés. Bízom benne, hogy mindezekben segítségedre lehetek majd.
Szeretek beszélgetni, szabadban lenni és segíteni. Nyitott, kedves alapvetően mosolygós lány vagyok. És véleményem szerint nincs rossz kérdés sem, szóval keress bizalommal.


Papp_Mate_-_KepPapp Máté - gyógytornász szakirány
Sziasztok!
Papp Máté vagyok, másodéves gyógytornász hallgató. Budapestről költöztem Szegedre, így első félévben elég sok változás történt az életemben. Elköltöztem az otthon kényelméből, fel kellett találjam magam egy teljesen új városban, valamint az egyetem rendszeréhez is hozzá kellet szokjak. De szerencsére ezt a rengeteg változást nem egyedül kellett leküzdenem, mert nekem is volt egy mentorom, aki nagyon sokat segített. Úgyhogy mentorként nekem is ez a célom, hogy segítsek kiigazodni az egyetemen (amit legjobban egy bonyolult társasjátékhoz tudnék hasonlítani, aminek senki sem ismeri a teljes szabályzatát), valamint a város ikonikus helyeit is szívesen megmutatom, ahol egy-egy kávé, vagy egyéb frissítő ital mellett minden aggodalomra vagy kérdésre megkeressük a megoldást.
Mert tudom milyen ijesztőnek tűnhet, ami szeptembertől rátok vár. De csöppet se féljetek, a mentor csapat ott lesz mellettetek és ott segítünk, ahol csak tudunk.


Pasztori_ViktoriaPásztori Viktória - gyógytornász szakirány
Sziasztok!
Vikica vagyok, másodéves gyógytornász hallgató (és kutyabolond). Én ugyan nem voltam a mentorprogramban elsőévesként, de rengeteg felsőbbévestől kaptam segítséget és tippeket, amik elengedhetetlenek voltak az egyetemen, koliban és városban való eligazodásomhoz (és a kezdeti rémületeim leküzdeséhez). Eleinte minden nagyon új volt, ismerősök nélkül belecsöppentem egy új fajta rendszerbe. Nagyon nyitott személyiségnek tartanak, szeretek a szabadban időt tölteni, mozogni és emberek között lenni. Izgatottan várom a a közös munkánkat, amiben segíteni tudlak az egyetemi életben való elhelyezkedésben (tanulmányi és közösségi téren is).


Prencsovszky_Zsombor
Prencsovszky Zsombor - gyógytornász szakirány
Prencsovszky Zsombor vagyok, negyedéves gyógytornász hallgató. Könnyen eligazodom az egyetemen, sok mindenkivel már a kezdetektől megtaláltam a közös hangot. A tanulmányokban és az azzal kapcsolatos nehézségekben gyorsan és hatékonyan tudok segítséget nyújtani, hasznos tanulási és időbeosztásbeli tippeket adni. Szeretek sportolni, közösségi életet élni, másoknak segíteni. Keressetek bátran, senkit sem fogok cserben hagyni!
Puszi, pacsi: Zsombi


20220614_201415
Radócz Viktória - gyógytornász szakirány
Sziasztok! Radócz Viktória vagyok, másodéves gyógytornász hallgató. Szeretek a szabadban lenni, sorozatot nézni, festeni. Elsőévesként nekem is volt mentorom. Nem is tudom mihez kezdtem volna nélküle. Egy új városban, ahol nem ismersz senkit nagyon nagy segítség egy mentor. Akár az iskolával kapcsolatos ügyekben akár hétköznapi dolgokban akadna problémád vagy ha csak egy kis bátorításra lenne szükséged.
Az első félév számomra szörnyű volt, egyedül voltam, nem ismertem senkit, nem tudtam mit hogy tudok elintézni, hogy lehetséges ekkora anyagmennyiséget elsajátítani azonban mindig kaptam segítséget. Emlékszem év elején felsőbb évesek azt mondták, hogy nyáron már alig fogjuk várni, hogy visszajöjjünk. Nem igazán hittem abban, hogy ez így lesz, de azt hiszem igazuk volt.
Azért jelentkeztem mentornak, mert szeretnék segíteni nektek. Szeretném, hogy kiigazodjatok az egyetemi rendszerben, új barátokat szerezzetek, megismerjétek a várost és a legjobb helyeket, ahova az egyetemisták szórakozni járnak és végül, hogy érezzétek számíthattok valakire. Már nagyon várom, hogy találkozzunk és új ismeretségre tegyünk szert.


rohacs_fanni
Rohács Fanni - gyógytornász szakirány
Sziasztok! Rohács Fanni vagyok, harmadéves gyógytornász hallgató. A 20/21-es tanévben kerültem be az egyetemre és budapesti lévén kollégiumban lakok (a Béke utcaiban), mely számomra meghatározó élmény az egyetemi létben, hiszen itt megismerhettem felsőbb éveseket és szaktársakat is, akikkel segítjük egymást a tanulásban és az egyetemi életben.
A gólyaévben gyorsan kell egy új rendszerbe beleszokni, ami véleményem szerint sokban különbözik a gimnazista életmódtól vagy egy esetleges év kihagyás után intenzíven alakítja át az életünket, és ez teljesen érthető módon meg tudja kavarni az embert.
Első évemben magam is mentorált voltam, bár olyan nagyon sok mindenben nem volt szükségem segítségre, mégis megnyugtatott a tudat, hogy van egy konkrét személy, akihez bármilyen sulis kérdéssel fordulhatok. Szeretném ezt a fajta biztonságérzetet továbbadni azok számára, akik szükségét érzik.


Rozsnyoi_Reka_mod

Rozsnyói Réka - védőnő szakirány
Üdvözlet minden kedves Elsőévesnek!

Rozsnyói Réka lennék, védőnőhallgató, aki 2019 óta koptatja az egyetem padjait (pláne az online oktatás alatt). Eddigi éveim során sok kihívással néztem szembe, hiszen már az első nap alkalmával sikerült döbbenten megállnom a kar épülete előtt, mondván: „Oké, de hova is kell mennem?”. Ebben és sok más kérdésben is olyan felsőbb évesek segítettek nekem, amilyen én is szeretnék lenni a következő elsőéveseknek.

Pár gondolat magamról. Nem vagyok a legeslegnyitottabb személyiség, de nem is tartom magam zárkózottnak. Sokak elmondása szerint kreatív tudok lenni, emellett a segítőkészséget is a jó tulajdonságaim közé sorolnám. Úgy gondolom, kifejezetten empatikus tudok lenni, szóval bárki bármivel fordul hozzám, minden tőlem telhetőt megteszek, hogy segítsek neki. Mindemellett azonban muszáj leírnom, hogy energiatakarékos vagyok (ez véletlenül sem a lusta szinonimája), így saját tanulásomat készségesen szüneteltetem másokért, még akkor is, ha csak beszélgetni szeretnének.

Ha tehát felkeltettem az érdeklődésedet, mint mentor, nyugodtan fordulj hozzám bármilyen kérdéssel.Sallai_PalmaSallai Pálma - gyógytornász szakirány
Sziasztok, Sallai Pálma vagyok másodéves gyógytornász hallgató. Igazi energiabomba, az aktív pihenés híve. Imádok kávézni, várost nézni és a szabadban sétálni lenyűgöző tájak mellett (amiből itt bőven lesz részed) no meg persze az egyetemi életet élni Szegeden, amiről ódákat tudnék zengeni de majd inkább együtt átéljük. Ez a város számomra teljesen ismeretlen terep volt.
Egy éve én is pont ezt az oldalt böngésztem és rá pár hétre lehetőségem is volt megismerni a mentoromat, aki rengeteget segített nekem. Pont emiatt döntöttem én is úgy, hogy szeretnék segíteni a hozzám hasonló cipőben járóknak. Középiskola után hatalmas váltás az egyetem. Minden papírmunkát időben és pontosan leadni miközben nincs mögötted egy osztályfőnök, aki hajszolna vagy segítene a problémáidat megoldani, kérdéseidet megválaszolni. Én egy éve teljesen elveszett voltam, fogalmam sem volt róla hogy működik a Neptun vagy a Modulo, mikor kell felvenni a tárgyakat, és egyeltalán mi alapján kell azt megtenni. Mindezekben és minden további kérdésben is szívesen segítenék, hogy az első heteid ne stresszeléssel teljenek. Nem csak mentorként szeretnék segíteni, de barátként is. Nagyon nyitott ember vagyok, ha tanuló társra, barátra van szükséged vagy hogy egy piknik mellett pihenjünk és élvezzük a napot akkor számíthatsz rám.


Somogyi_DoraSomogyi Dóra - szociális munkás hallgató
Sziasztok!
Somogyi Dóra vagyok, másodéves szociális munkás hallgató és duális képzésben veszek részt Kecskeméten. Nem vagyunk túl sokan a szakon ezért mindig családias hangulatban telnek a napjaink. Ez már a második képzés, amit az egyetemen tanulok, így kicsit könnyebben eligazodok a rengeteg információ között, amivel gólyaként először találkoztok. Ez a helyzet nehéznek és félelmetesnek tűnhet, de itt vagyunk mi mentorok, akikhez fordulhattok, ha kérdésetek van, elakadtatok a tanulásban vagy valami ügyintézésben.
Ha kíváncsi vagy a duális képzés során szerzett tapasztalatimra vagy téged is érdekel ez a képzési forma, keress bátran szívesen mesélek róla. Magamról pár szóban annyit, tudok csendes és visszahúzódó is lenni, de ha megvan a közösség, amiben jól érzem magam, akkor a kicsit hangosabb oldalam is megmutatkozik. Egy délutáni, esti kávézásra bármikor vevő vagyok, de a zsúfolt bulikat inkább kerülöm.


Suki_cintiaSuki Cintia Barbara - dentálhigiénikus szakirány
Sziasztok! :) Suki Cintia Barbara vagyok, másodéves dentálhigiénikus hallgató. Azért jelentkeztem a mentorprogramba, mert én is megtapasztaltam elsőévesként azt, amit most Ti is. Mentorként szeretnék segíteni nektek abban, hogy kevésbé érezzétek elveszettnek magatokat az egyetem nagy világàban. Szeretek az embereken segíteni, közvetlen és vidám személyiségemnek köszönhetően könnyen alakítok ki barátságokat. :) Szeretek a barátaimmal kávézni, sétálni, együtt tanulni, főzni és jókat nevetni. Szeretném, ha egy közvetlen, baráti kapcsolatot alakítanánk ki és nyugodtan kérdezhettek tőlem, a segítségetekre leszek. Már nagyon várom, hogy találkozzunk! :)


Szikora_FruzsinaSzikora Fruzsina - dentálhigiénikus szakirány
Szia! Szikora Fruzsi, harmadéves dentálhigiénikus hallgató vagyok, örülök, hogy az oldalra tévedtél!
Mindig is szerettem volna segíteni az embereknek, így most alkalmam akad neked is segíteni. Ha visszahúzódóbb, szerényebb típus vagy és bizalmatlan adott dolgokban, akkor én vagyok a te embered! Életvidám, mindig mosolygós, kedves és segítőkész lányként, sok személyesen átélt pozitív és negatív tapasztalat után hiszem, hogy jó tanácsokat, ötleteket tudnék neked adni, hogy minél könnyebben boldogulj az egyetemen. Tudom, hogy gólyaként sok új és ijesztő dologgal állsz szembe, de hozzám bármikor, bármilyen kérdéssel fordulhatsz, kétségesen segíteni fogok.
Remélem egy jó barátságot is sikerül kialakítanunk, ami további segítség lesz számodra a beilleszkedésben. Kívánom, hogy sokszor találkozzunk személyesen az egyetem folyosóin vagy éppen egy jó kávézóban!


Trisz_Tamara_modTrisz Tamara - gyógytornász szakirány

Sziasztok!
Trisz Tamara vagyok, egy báránybőrbe bújt rocker. Persze nem tudom, mennyire fontos ez az információ a megítélésemben, de hátha ezzel hívom fel a figyelmed.
Idén kezdem el a negyedik évem gyógytornász szakon, ami azt jelenti, immáron három sikeres éven vagyok túl mint egyetemista és kollégista. Az egyetem elején azonban még fel sem fogtam, milyen szerencsés vagyok. Sokkal inkább olyan kérdések jártak a fejemben, mint: Váltsak szakot? (Ne!) Ez az én utam? (Igen!) Tudok majd barátokat szerezni? (Tudtam…szerencsére) Mi lesz velem? (Senki sem tudhatja) Egy mentor számtalan egyéb eset mellett akár ezekben a nehéz helyzetekben is nyújthat egy biztos kezet, amit foghatsz. Magamtól is rájöttem tehát, a szakváltás értelmetlen lenne, hisz okból jelentkeztem gyógytornásznak. Imádok mindent, ami az emberrel kapcsolatos, többek között szenvedélyem az anatómia és a pszichológia.
Nagyon szeretek új nyelveket, kultúrákat megismerni és bármikor vevő vagyok egy jó könyvre és/vagy fröccsre (fantasy és száraz fehér előnyben).
Nem biztosíthatlak mindenről előre, de ha én leszek a mentorod, mindenképp kerítünk alkalmat egy közös kávézásra és mindig elérhető leszek számodra! :)
 Friss Hírek RSS

Események

Rendezvénynaptár *