mentorprogram

Visszajelzések a mentoráltaktól (a felsőbb éves mentorokról és a kari mentorprogramról):


„Minden kérdésemre rövid időn belül válaszolt, a problémát egyből megértette. A válaszai relevánsak és pontosak voltak. Praktikus tanulási tanácsokkal is ellátott, illetve, hogy mire számíthatok a félév során. Jegyzettel is támogatott. Segítségével a főiskola kevésbé tűnt félelmetesnek (tudtam mire számítsak), az ügyintézés pedig gördülékenyebb volt. „Elképesztően nagy segítség!!” (I.éves gyógytornász hallgató, 2019)

 

„Bármilyen kérdéssel, problémával kerestem meg, készségesen segített.”(I.éves gyógytornász hallgató, 2019)

 

„Mindenre kaptam választ, ha valamit nem tudott megkérdezte, utánajárt. Tisztában volt minden iskolai üggyel. Szerintem hatalmas segítség, hogy van egy támasz. Sokat jelent tanulmányi téren és lelki támaszként is.”(I.éves védőnő hallgató, 2019)

 

„Nagyon kedves és minden kérdésemre tudott válaszolni.”(I.éves ápoló hallgató, 2019)

 

„Jó egy "mankó" a nagyvilág első lépéseinél.”(I.éves gyógytornász hallgató, 2019)

 

„Ha rákérdeztem egy adott problémával kapcsolatban, segítőkészen, gyorsan válaszolt. Elmondta a saját tapasztalatait, amik segítettek döntésekben.(I.éves védőnő hallgató, 2019)

 

„Van, amiben nem tudnak segíteni az évfolyamtársak a tapasztalatlanság miatt, és ilyenkor jó, ha van valaki, akihez fordulhatunk segítségért.” (I.éves gyógytornász hallgató, 2019)

 

„Mindig őszintén tudott válaszolni, tippeket, ötleteket adott. Főleg azoknak hasznos, akik nem Szegediek és esetleg nem ismernek mindent úgy”(I.éves gyógytornász hallgató, 2019)

 

 

„Úgy gondolom nagyon hasznos volt a Mentor program, hiszen nagy biztonságérzetet nyújtott az, hogy akármi történt is tudtam kihez fordulni. Főleg az első pár héten kelt el a segítség, hiszen az alapvető boldoguláshoz szükséges információkkal látott el engem a mentorom.„ (Patrícia, I.éves ápoló hallgató 2018.)

 

„Megkönnyítette az egyetem kezdetét és sok aggodalomtól és fejfájástól kímélt meg. Eddig, ha szóba került én csak dicsértem a mentorprogramot. Bárkinek nagyon szívesen ajánlom, mert nekem csak jó tapasztalatom volt vele.” (Hanga, I.éves dentálhigiénikus hallgató 2018.)

 

„Elsőéves, délvidéki származású levelezős ápoló hallgató vagyok. Harminc évesen vágtam bele a képzésbe és dacára a külföldön eltöltött munkaéveknek és helytállásnak, a tanulmányaim elején teljesen elveszve éreztem magam az egyetemi adminisztráció útvesztőiben. Sokszor éreztem magam frusztráltnak az önállótlan magatartásom miatt a tanulmányaim kezdetén….. Félretéve a büszkeségem, jelentkeztem az egyetem által meghirdetett mentorprogramba. A munka és a már említett új közeg okozta káosz azonban teljesen lefoglalt, így nem is tudtam személyesen bemutatkozni a későbbi mentoromnak, aki ezután önként keresett meg engem és ajánlotta fel a segítségét.

Felvilágosított továbbá a tárgyfelvétel folyamatáról és a szabadon választható tantárgyak fontosságáról is, nagy terhet levéve a vállamról, mert aggódtam amiatt, hogy jó stratégia-e kezdetben mellőzni a szabadon választható tárgyakat…...

Tanulás módszertani tanácsokat is adott, amelyek köré szerveztem az anatómia vizsgára felkészülést. Biztosított arról, hogy a kijelölt idő elegendő lesz a kurzus teljesítéséhez, így foglalkozhattam a többi tárggyal is. Olyan részletességgel magyarázott el dolgokat, idejét nem sajnálva a problémáimra, hogy szinte adósának éreztem és érzem magam.

Összességében azt tudom mondani, hogy egy nem főállású, dolgozó hallgatónak, aki ráadásul nem is Magyarországon él életvitelszerűen szinte elengedhetetlen a mentorálás, ha maximálisan helyt akar állni a tanulmányai során. Nyilván az idő előrehaladtával belerázódik az ember, de egy kevésbé motivált tanuló simán lemorzsolódhat segítség hiányában, ha nincs aki "fogja a kezét". (Tibor, I.éves levelező ápoló hallgató 2018. )

 

„Nagyon jó döntés volt jelentkezni, sokszor éreztem magam elveszve, pláne a félév elején és nagy segítség volt a mentorom, támaszt nyújtott. És természetesen jó tanácsokkal is ellátott.” (I.éves gyógytornász hallgató 2020)


„Jó, hogy van konkrétan kihez fordulni a kérdéseimmel, nem pedig valami nevenincs központi email címet zaklatni, amit valahol valaki eldugva a honlap bugyraiban megtalál.” (I.éves gyógytornász hallgató 2020)


„A mentorom egy biztos pont. Megnyugtató, hogy tudom van kihez fordulni, ha kérdésem merülne fel.„ (I.éves gyógytornász hallgató 2020)

 

 Friss Hírek RSS

Események

Rendezvénynaptár *