Dékáni köszöntő

héderné_dr_berta_edina

Üdvözlöm a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar honlapján!


Karunk a dél-alföldi régió meghatározó egyetemének, a Szegedi Tudományegyetemnek önállóan működő kara, ahol egészségtudományi és társadalomtudományi területen képzünk szakembereket, akik mind a "segítő" szakmák képviselői. Intézményünk falai között nemcsak a több évtizedes múltra visszatekintő, hanem az egészen új és egyedülálló képzések is megtalálhatóak.


A régió védőnőképzése teljesen összeforrt Karunkkal, ez nem véletlen, hiszen Intézményünkben több, mint 75 éves múltra tekint vissza ez a képzés. Több évtizede képzünk ápolókat, gyógytornászokat és szociális munkásokat. 2014 őszén tovább bővült a képzési kínálatunk, ekkor indítottuk a Fogorvostudományi Karral közösen a dentálhigiénikus képzést. Ez a képzés jelenleg Magyarországon csak a Szegedi Tudományegyetemen található meg.


Az Egészségtudományi és Szociális Képzési Karon folyó munka célja olyan szakemberek képzése, akik európai színvonalú elméleti és gyakorlati ismerettel felvértezve képesek magas szinten végezni az egészségmegőrzést, a rehabilitációt és az egyes társadalmi csoportok, közösségek közti integráció elősegítését.


Hallgatóink rendre szép eredményeket érnek el az országos tanulmányi versenyeken, illetve a végzett hallgatóink nem csak itthon, hanem külföldön is megállják helyüket, melyben nagy segítségükre van a Kar kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszere is.


A város és az egyetem tökéletes alapot biztosít ahhoz, hogy hallgatóink ne csak magasan képzett szakemberekké váljanak a felsőoktatásban eltöltött évek alatt, hanem sokszínű közösségi életet is élhessenek.

Szívből kívánom Önnek, hogy mindazt a sok tudást, tapasztalatot és ismeretet, melyre Karunkon tesz szert, élete során bőségesen kamatoztatni tudja!

 

Héderné Dr. Berta Edina

dékán

 Friss Hírek RSS

SZTE ETSZK Friss hírek

2021. május 04.
2021. május 11.

Események

Rendezvénynaptár *