2019. augusztus 26., hétfő
EN

IMG_4536

A munkaerőpiacra készíti fel hallgatóit az SZTE

Közel 70 kiállító kínálta gyakornoki- és álláslehetőségeit az SZTE Tavaszi Állásbörzén. A régió legnagyobb álláskeresési fórumán a Szegedi Tudományegyetemmel szoros kapcsolatot ápoló EPAM System Kft. támogatását SZTE Alma Mater presztízsdíjjal ismerték el.

Regionális cégek, az ország legnagyobb multinacionális és hazai vállalatai, munkaerő-közvetítők és egyéb szolgáltatók várták március 12-én az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központba látogató egyetemistákat és friss diplomásokat. Az érdeklődőket grafológiai tanácsadás, önéletrajz-fotózás is várta. A kiállítói térben megtartott előadások során olyan kérdésekre keresték a választ, hogy milyen előnyöket és lehetőségeket tartogat a multi, kkv-s vagy épp a startup lét, hogy milyen modern formái vannak a munkakeresésnek és bemutatkozásnak a digitális térben, illetve hogyan működhetnek együtt hatékonyan a hétköznapokban a különböző generációk.


IMG_4559


Versenyképes diplomát ad a szegedi egyetem


– A szegedi egyetemen végzettek elhelyezkedési adatai is demonstrálják az intézmény 12 karán és Tanárképző Központjában folyó, nemzetközi szinten is elismert munkát. Sokatmondó tény, hogy a Szegedi Tudományegyetemen végzett fiatalok 94 százaléka kevesebb mint egy éven belül képes elhelyezkedni, ráadásul 36 százalék azonnal talál munkát – mondta a börze megnyitóján Rovó László, az SZTE rektora. Kiemelte: az egyetem célja, hogy évről évre egyre több tehetséges fiatal helyezkedjen el a dél-alföldi régióban vagy a környékén, ezért Mórahalommal és Hódmezővásárhellyel is keresik az együttműködési lehetőségeket.


allasborze_2019
A rendezvényen készült képek itt megtekinthetőek.


– A kiállító cégekre nem egyszeri vendégekként, hanem partnerként tekintünk, akikkel hosszú távú, rendszeres és dinamikus szakmai együttműködésre törekszünk. A világ legjobb 500 egyetememének egyikeként igazodnunk kell a változásokhoz. Ki kell nyitnunk a kapuinkat a gazdasági élet szereplői előtt – fogalmazott köszöntőjében Fendler Judit, az SZTE kancellárja. Hozzátette: az egyetem intézményfejlesztési tervében célként fogalmazták meg, hogy a Szegedi Tudományegyetem a képzés teljes vertikumát, illetve a képzési területek teljes palettáját tekintve olyan intézménnyé váljon, amely naprakészen kapcsolódik az aktuális munkaerő-piaci elvárásokhoz, regionális, hazai és nemzetközi szinten is. Mindennek alapja a kompetenciaalapú és gyakorlatorientált tudás. Ennek biztosításához elengedhetetlen a vállalati szereplők bevonása az oktatásba, például duális képzések formájában.


IMG_4465


Az SZTE kiemelt partnere az EPAM


A Szegedi Tudományegyetem Alma Mater díjat minden évben olyan cég vagy szervezet kapja, amely az SZTE-vel szoros tudományos és szakmai kapcsolatot ápol, támogatja céljainak megvalósítását és kiemelt foglalkoztatója a Szegeden végzett hallgatóknak. Az idei díjazott az EPAM.

A cég társadalmi felelősségvállalás stratégiájának kiemelt része az oktatás. Az EPAM eKids program célja, hogy a fiatal generációnak, már egészen általános iskolás korosztálytól kezdve, megmutassa az informatika szépségeit, az EPAM University Program pedig az egyetemi tanulmányaik mellett segíti a diákokat, hogy kiegészítsék tudásukat olyan kompetenciákkal, amelyek szükségesek ahhoz, hogy helyt álljanak a globális IT szektorban az egyetem elvégzése után.


IMG_4499


– Szegedi irodánkban 350 munkavállalót foglalkoztatunk, közülük közel kétszázan a Szegedi Tudományegyetemen végeztek, elsősorban informatikai képzésen. Nagy hangsúlyt fordítunk az egyetem szakmai és anyagi támogatására. Munkatársaink több mint 10 kurzust tartanak az egyetemen, 7 mentorral veszünk részt az SZTE Alma Mater alumni mentorprogramban. Az SZTE Természettudományi és Informatikai Karával és a Juhász Gyula Pedagógusképző Karával szerződésben állunk és szakmai gyakorlati helyeket biztosítunk a jelentkező hallgatóknak, emellett pedig rendszeresen részt veszünk az SZTE Őszi és Tavaszi Állásbörzéjén is – fogalmazott Győri Judit, az EPAM System Kft. képzési programokért felelős projektmenedzsere.


SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

 Friss Hírek RSS

Események

Rendezvénynaptár *