Bezár

Hírarchívum

kiemelt_QS_EECA

Huszonhatodik az SZTE a QS legfrissebb rangsorán

Huszonhatodik az SZTE a QS legfrissebb rangsorán

2018. november 05.
1 perc

Nyilvánosságra hozta a legjobb feltörekvő kelet-európai és közép-ázsiai felsőoktatási intézmények 300-as listáját a Quacquarelli Symonds (QS). A rangsorban a 26. helyen végzett a Szegedi Tudományegyetem, ezzel a rangsorolt intézmények legjobb nyolc százalékában szerepel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A feltörekvő kelet-európai és közép-ázsiai régió mintegy 450 felsőoktatási intézményét értékelte 2018-ban a brit QS. A listát tíz szempont alapján állították össze: 30 százalékos súllyal az intézmény akadémiai elismertségét, 20 százalékos súllyal a munkaadók visszajelzéseit vették figyelembe. Mérték az oktató-hallgató arányt (10 százalék), a doktori fokozattal rendelkező oktatók-kutatók számát (5 százalék), az idézettséget (5 százalék), a publikációs tevékenységet (10 százalék) és az intézmény nemzetközi kutatói hálózatát (10 százalék). A nemzetközi hallgatók és oktatók arányát 2,5-2,5 százalékos súlyozással számolták, az intézmény internetes láthatóságát 5 százalékkal.

 

Badge-QS-WUR-EECA-top50-2019


A lista összeállítói 14 hazai felsőoktatási intézményt értékeltek, közülük a top 50-be öt magyarországi egyetem jutott. A második legjobb eredményt a Szegedi Tudományegyetem ért el: a rangsorban a 26. az intézmény. A korábbi évekhez képest néhány területen javított az egyetem: jobb például a munkáltatói szféra megítélése, az oktató-hallgató arány, és növekedett a külföldi hallgatók száma.

 

A teljes rangsor itt elérhető.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek