Bezár

Hírarchívum

kiemelt_levendula

Füvészkerti forgatag a levendula jegyében

Füvészkerti forgatag a levendula jegyében

2018. július 03.
2 perc

Ötödik alkalommal fogadta látogatóit egész napos programokkal az SZTE Füvészkert és az SZTE Kulturális Iroda közös rendezvénye, a Levendula Napok. Június 30-án, szombaton és július 1-jén, vasárnap is változatos koncertekkel, interaktív kiállítással, rendhagyó előadásokkal és árusok temérdek portékáival várták a természet szerelmeseit és a kikapcsolódni vágyókat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Bódító virágillattal teli, napfényes, zöldbe és lilába öltözött környezetben zajlott az élet a Levendula Napokon: a különleges hétvégi eseménysorozat idén több mint 3000 látogatót vonzott az SZTE Füvészkert lombjai közé. Már közvetlenül a bejáratnál Ale Ildikó festőművész kiállítását járhatták körbe az érdeklődők, a művésznővel személyesen is lehetett beszélgetni alkotásról és műértelmezésről, kisebbeknek és nagyobbaknak egyaránt szóló játékos feladatok és programajánló tárlatvezetések kíséretében.


A színpad felé vezető kavicsos soron mintegy 30 stand kínálta különböző, az alkalomhoz illően elsősorban növényi felhasználású vagy virágos motívumokat viselő áruit. A nézelődők levendulacsokros, mézekkel és fűszerekkel megrakott, kézműves szappanos és faragott ajándéktárgyas pultot is találhattak.


Levendula3


A kert egyes pontjain információkban gazdag előadásokat hallhattak az érdeklődők, egyenesen szakmabeliektől: bárki számára feltárulhattak a középkori kolostorok kertjeinek, a gyógynövényeknek, a levendula termesztésének és felhasználásának, a méhészetnek és a szappankészítésnek titkai.

 

LevendulaNapok
A rendezvényen készült képek itt megtekinthetők.


A színpadon délelőttől koraestig, népzenétől könnyűzenéig váltották egymást a koncertek. A legkisebb látogatóknak a Grimm-Busz Színház mesejátékkal, a Haramia együttes zenés gyermekműsorral készült. A sokszínű zenei felhozatalban szombaton a néptáncosokkal kiegészült Terebes zenekar, Lakos Boglárka és Klebniczki György duója, a Benedekfi testvérek, továbbá Csemer Boglárka „Boggie” és zenekara, vasárnap a Szondi testvérek, a Szelence Énekegyüttes, a Szegedi Nemzeti Színház művészei, a JaMese zenekar, végül pedig Váczi Eszter és kvartettje varázsolta el a színpad előtti padsorok közönségét.

 

SZTEinfo - Gellérfi Bence

Fotó: Rómer János

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek