Bezár

Hírarchívum

Idén is Prezentációs Technikák vetélkedőt hirdet az SZTE Tehetségpont

Idén is Prezentációs Technikák vetélkedőt hirdet az SZTE Tehetségpont

2018. január 08.
2 perc

Bizonyítsd be, hogy lehet a tudomány látványos, sőt hatásos. Az SZTE Tehetségpont idén is megrendezi Prezentációs Technikák című vetélkedőjét, amely során értékes nyereményre és versenyképes ismeretekre tehetnek szert a karok és az egyetem legjobbjai.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

ESZAA Szegedi Tudományegyetem Tehetségpontja tudományos prezentációs versenyt hirdet azon egyetemi hallgatók számára, akik tehetséget és kedvet éreznek magukban ahhoz, hogy egy tudományos problémát a közönség számára érthetően, a modern prezentációs eszközök segítségével bemutassanak. A cél a hallgatók tehetségének kibontakozása. A versenyzők a tudományos munkájukon túl, az előadói képességükre koncentrálva kerülnek megmérettetésre, ezzel segítve őket a további kutatásaikban, előadásaikban. Az előadók természetesen értékes nyereményekért és szakmai lehetőségekért is versengenek amellett, hogy közönségük szívébe lophatják magukat.


A versenyre az SZTE hallgatóinak jelentkezését várják. A téma szabadon választott, nincs megkötés. Jelentkezni 2018. január 15. és február 5. között lehet az adott kari kapcsolattartónál vagy a Tehetségponton keresztül (sztehetseg@gmail.com). A jelentkezés feltételei: név, elérhetőség, kar, szak, évfolyam megjelölése és az előadás címének/témájának leadása.


A prezentációk értékelése kifejezetten az előadásmódra, az alkalmazott prezentációs technikákra vonatkozik. A képi megjelenés, a technikai eszközök használata és a stílus is fontos. A közönség is szavazhat a versenyzőkre, így az érdeklődés felkeltése, valamint a zsűri számára az összbenyomás is értékelésre kerül. További pontokat ér a beszédstílus, gesztusok és a testbeszéd is. Az időkeretet (max. 7 perc/előadás) szigorúan be kell tartani, túllépés esetén a prezentáció nem folytatható tovább.


A kari fordulók lebonyolítása: 2018. február 5. – 2018. március 21.

Az összegyetemi döntő időpontja: 2018. április 12.

Nyeremények: pénzjutalom (fődíj: 100.000.-Ft + egyéb nyeremények)


A rendezvény az EFOP-3.4.3-16-2016-00014 számú „A Szegedi Tudományegyetem oktatási és szolgáltatási teljesítményének innovatív fejlesztése a munkaerő-piaci és a nemzetközi verseny kihívásaira való felkészülés jegyében” című projekt keretében valósul meg.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek