Bezár

Hírarchívum

A terepmunkára fókuszál az SZTE szociális munka képzése

A terepmunkára fókuszál az SZTE szociális munka képzése

2015. november 04.
2 perc

A szegedi szociális munkás képzés elindításának 25. évfordulója alkalmából a Szegedi Tudományegyetem Szociális Munka és Szociálpolitika Tanszékén Fókuszpont II. - Fókuszban a terep címmel szerveztek konferenciát.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A szakmai fórumon a képzés elmúlt 25 évét tekintették át a résztvevők és a jövő egyik lehetőségeként beszéltek a duális képzés bevezetésének sajátosságairól, dilemmáiról. A program a képzőhely és az intézmények közötti kapcsolatot helyezte középpontba, mert ez biztosítéka a minőségi képzésnek.


Fokuszpont_konferencia_2015._november_04
A terepmunkára fókuszál az SZTE szociális munka képzése - GALÉRIA


A rendezvényen a képzés múltja, jelene és jövője egyaránt hangsúlyos volt, és ez alkalommal külön figyelmet kapott a terep, a hallgatók leendő munkavégzésének helyszíne. Fókuszba kerültek azok a kollégák, akik tereptanárként a gyakorlatokon adják át tudásukat, tapasztalataikat – tájékoztatott Dr. Piczil Márta tanszékvezető. Hozzátette: a délelőtti plenáris ülést követően négy szekcióban folyt a munka, olyan fontos témákat érintve, mint a szervezeti átalakulások a családsegítés és a gyermekjólét területén, a jó gyakorlatok megvalósulása a terepen, a duális képzés bevezetésének lehetőségei és dilemmái - tereptanár szemmel, és az „intézménytelenítés” folyamatának eredményei, kérdései. A nap végén a szekcióvezetők beszámolói zárták a konferenciát. Ez az alkalom ismét bizonyítéka volt annak, hogy elmélet és gyakorlat, a képző intézmény és a terep szoros kapcsolata nélkülözhetetlen feltétele a minőségi oktatásnak és az innovációnak – összegezte.


A rendezvény a TÁMOP 4.1.1. F-14/1/Konv-2015-0006 számú „Munkaerő-piaci igényekre támaszkodó gyakorlatorientált képzések, szolgáltatások a Szegedi Tudományegyetem fókuszában” című projekt támogatásában valósult meg.


SZTEinfo

Korábban írtuk:

Műhelybeszélgetések: a duális képzés és a szociális munka alapszak

esza_felso

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek