Bezár

Erasmus

2019 Freiburg

2019 Freiburg

2019. április 12.
2 perc

We are pleased to inform our Students that Dóra Molnár, a second year social worker student, has been awarded an Erasmus scholarship to Freiburg, Germany. She is studying at Katholische Hoschschule Freiburg.

Below we can read Dóra's short report (in Hungarian language) and can also see some pictures of the city.

Congratulations and we wish Dóra a lot of success!



 



Freiburgi vendégség

 

Az Erasmus program keretein belül a negyedik félévemet a Katholische Hoschschule Freiburgon hallgatom. Aggodalmakkal teli vágtam neki az útnak, nyugtalanított a tudat, hogy egyedül leszek.

Az első benyomások a városról abszolút pozitívak voltak: minden tiszta, rendezett, a legtöbb ember kedves, nyitott. Sokféle nép lakja Freiburgot, a svájci és a francia határ is nagyon közel van. Ennek megfelelően a programok és a lehetőségek végtelenül színesek. A város számos integrációt segítő foglalkozást kínál, én például hamar a könyvtárban rendezett Sprachcafé (német nyelvű, beszélgetős délután külföldieknek) állandó vendége lettem. Szereztem ismerősöket Bolíviából, Lengyelországból, Iránból, Oroszországból és még számos más helyről. Társasjáték-esteket és közös főzéseket szervezünk.

Megkezdődött a tanítás is, az órák interaktívak, érdekesek. A nyelvtől tartottam, de az előadásokon elhangzottak nagy részét értem, nagyobb gondot a kortársaim megértése jelent.

Működik egy Erasmus csoport az egyetemen, ők a vendéghallgatóknak szerveznek mindenféle programot. A félévben egy magyar est is terítékre kerül, alig várom, hogy én is megmutathassam az otthonomat a freiburgiaknak.

 

 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek