Bezár

Hírarchívum

Országos szakmai versenyt nyertek ápoló hallgatóink

Országos szakmai versenyt nyertek ápoló hallgatóink

2017. május 02.
3 perc

Kossuth Zsuzsanna születésének 200. évfordulója alkalmából a Magyar Ápolási Egyesület 2017-et Kossuth Zsuzsanna emlékévnek nyilvánította. E programsorozat részeként a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Alkalmazott Egészségtudományi Intézet Ápolástan Tanszéke Ápolástörténeti és szakmai versenyt hirdetett ápoló hallgatók részére. A részvételre II. és III. éves ápoló hallgatókat vártak 3 fős csoportban. A versenyre 2017. április 22-én került sor a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Vas utcai épületében egy poszter elkészítésével lehetett nevezni, mely hamarosan a mi Karunkon is láthatóvá válik. Az ország négy egyeteméről, összesen 6 csapat nevezett be a versenyre.

A feladatok 3 fő részre tagolódtak. Az első részben a hallgatók ismereteit tesztelték anatómiai, ápolástörténeti és letűnt korunk ápolási eszközeinek felismeréséből.

1 A második részben 6 gyakorlati állomáson kellett a hallgatóknak számot adni ismereteikről, készségeikről, felhasználva a Kar demonstrációs termeinek korszerű felszerelését és szimulációs eszközeit. Majd zárásként ápolási eszközöket, tevékenységeket kellett megfejteni keresztrejtvény és activity segítségével.

Csapatunknak végezetül egy szoros versenyben sikerült elnyernie az első helyet. A győztes csapatunk tagjai Banyó Barbara, Mózes Imre, Szunyogh Tünde. Második helyen a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar hallgatói, a dobogó harmadik helyén a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar csapata végzett.

Csapatunk bemutatkozó versét az alábbi sorokban olvashatják:


Bemutatom Barbi barátom,

Bátorít bizonytalan beteget,

Beavatkozáshoz bekészít,

Beköt Betadinos bibiket.

 

Imi intelligensen isntruál,

Igazmondása ismét inspirál.

Információt iktat, írogat,

Infúziót, inzulint idead.


Tündi tűvel támad,

Türelmes, tanult támasz.

Toleránsan tanácsot ad,

Tapintatos tette támogat.

 

Csapatunk városa földrajzilag lapos,

Itt mindenki C-vitaminban tapos.

A Szőke Tisza sodrása habos,

A Dóm tere pedig mindig napos.


2  








2017.04.22. Szeged

(Banyó Barbara, Mózes Imre, Szunyogh Tünde)

„A felkészülés tanárainkkal nagyon jó hangulatban telt, ez úton is köszönjük Nekik azt a sok türelmet és segítséget, amivel hozzájárultak eredményünkhöz. A versenyen nem szűkölködtünk adrenalinban, sok izgalmas pillanatot élhettünk át. Próbáltuk kihozni magunkból és egymásból is a maximumot. A kezdeti nehézségek ellenére nem adtuk fel és bíztunk magunkban. Úgy éreztük az eredménytől függetlenül végig fogjuk csinálni, ha már ennyit készültünk rá. Erre a napra vártunk, nem adtuk fel leggyengébb pillanatainkban sem. Az érzelmi hullámvasút garantált volt mindvégig. Nagy izgalomban vártuk az eredményhirdetést, közben összebarátkozhattunk más csapatokkal is. Úgy gondoljuk csapatunk jól összedolgozott, sikerrel vettük a feladatokat. Túlzott jókedvünk már a felkészülések ideje alatt is meglátszott, de ez vitt minket előre, igazi csapattá kovácsolva minket. Számunkra hihetetlen volt az eredmény, hatalmas örömként éltük meg oktatóinkkal együtt.” (Banyó Barbara)

 

3  








A versenyzők felkészítését Boros Edit, Papp Anita segítette. Gratulálunk az „Arany”-os csapatnak!

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek