Bezár

Hírarchívum

szocmunka_dualis

Duális képzés a szociális munka alapszakon - workshop és műhelymunka

Duális képzés a szociális munka alapszakon - workshop és műhelymunka

2015. szeptember 15.
1 perc

A TÁMOP-4.1.1.F-14/1/Konv-2015-0006 "Munkaerő-piaci igényekre támaszkodó gyakorlatorientált képzések, szolgáltatások a Szegedi Tudományegyetem fókuszában" pályázat keretében 2015. szeptember 9-én a Szociális Munka és Szociálpolitika Tanszék egész napos rendezvényt bonyolított le a Kar Bal fasori épületében.

A pályázatban arra vállalkoztunk, hogy a megvizsgáljuk a duális képzés szociális munka alapszakon történő bevezetésének lehetőségét. Ezt szolgálták a különböző munkaformában történő eszmecserék.


A délelőtt folyamán, a rendezvény indításaként Dékán Asszony köszöntője után Prof. Dr. Belina Károly egyetemi tanár tartott előadást a Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Karán, a műszaki felsőoktatás területén működő duális képzés tapasztalatairól.

Ezután a meghívott szakemberek több, egymással párhuzamosan futó kiscsoportos műhelymunkában vettek részt. Szerveztünk workshopokat a felsőoktatásban szociális képzést indító társintézmények képviselői, a gyermekvédelmi ellátások illetve az idős- és fogyatékos ellátások munkatársai számára. A munkacsoportok célja az volt, hogy feltárják a duális képzés esetleges bevezetésével várható előnyöket és hátrányokat, továbbá a gyakorlati időben fejlesztendő és kialakítandó kompetenciák körét.

Az egész napos rendezvény végén a résztvevők közös szekcióban, a kiscsoportok vezetőinek, moderátorainak segítségével foglalták össze és osztották meg munkájuk eredményeit.


Laukó Gábor, mestertanár

Szociális Munka és Szociálpolitika Tanszék

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek