Bezár

Hírarchívum

fokuszpont_szocmunka

Jubileumi Konferencia a Szociális Munka és Szociálpolitika Tanszéken

Jubileumi Konferencia a Szociális Munka és Szociálpolitika Tanszéken

2015. november 03.
1 perc

2015. 10. 29.-én került megrendezésre a TÁMOP 4.1.1. F-14/1/Konv-2015-0006 „Munkaerő-piaci igényekre támaszkodó gyakorlatorientált képzések, szolgáltatások a Szegedi Tudományegyetem fókuszában” c. program keretében a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar Szociális Munka és Szociálpolitika Tanszéke által szervezett Fókuszpont II. - Fókuszban a terep című konferencia, a szegedi szociális munkás képzés elindításának 25. évfordulója alkalmából.

A rendezvényen a képzés múltja, jelene és jövője egyaránt hangsúlyos volt, és ez alkalommal külön figyelmet kapott a terep, a hallgatók leendő munkavégzésének helyszíne, és fókuszba kerültek azok a kollégák, akik tereptanárként a gyakorlatokon adják át tudásukat, tapasztalataikat.

A délelőtti plenáris ülést követően négy szekcióban folyt a munka, olyan fontos témákat érintve, mint a szervezeti átalakulások a családsegítés és a gyermekjólét területén, a jó gyakorlatok megvalósulása a terepen, a duális képzés bevezetésének lehetőségei és dilemmái - tereptanár szemmel, és az „intézménytelenítés” folyamatának eredményei, kérdései.

A nap végén a szekcióvezetők beszámolói zárták a konferenciát.

Ez az alkalom ismét bizonyítéka volt annak, hogy elmélet és gyakorlat, a képző intézmény és a terep szoros kapcsolata nélkülözhetetlen feltétele a minőségi oktatásnak és az innovációnak.


Dr. Piczil Márta

tanszékvezető

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek