Bezár

Hírarchívum

workshop_nyito

„Funkcionális egészségvesztés az időskorban” - workshop

„Funkcionális egészségvesztés az időskorban” - workshop

2015. november 16.
1 perc

Az „Egészségtudományi, egészségipari tudáshálózat a Dél-Alföldi régióban, a molekuláris medicina innovációs környezetének megteremtése” TÁMOP-4.2.6-15/1-2015-0002 pályázat keretében 2015. november 13-án megtartott workshop a funkcionális egészségvesztés problémakörének holisztikus szemléletű bemutatására fókuszált az idős populáció körében.

A rendezvény elsődleges célja az volt, hogy a tudományos, kormányzati, civil és ágazati szereplők részvételével biztosított szakmai diszkusszió járuljon hozzá hosszú távú preventív programok kidolgozásához.


György Annamária, minőségirányítási vezető (Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ) átfogó helyzetképet adott az érintett korosztály népegészségügyi problémáiról, a releváns egészségpolitikai irányelvekről, valamint a szakemberek speciális képzési lehetőségeiről. Arany Ida, megyei vezető ápoló (Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály) a régióra jellemző egyre növekvő alapellátási igényekre és a feladatok összetettségére helyezte a hangsúlyt.


Ezt követően az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar oktatói saját kutatási terveiket prezentálták a fizikai egészségromlás mutatóinak és a pszichés – szociális károsodás és izoláció faktorainak vizsgálata témakörökben.


A workshop zárásaként Dr. Barnai Mária dékán és Dr. Vörös Gabriella a Magyar Reumabetegek Egyesülete, Domokos József Reuma Klub (Szeged) képviseletében együttműködési szándéknyilatkozat aláírásával erősítették meg az idősödő populáció funkcionális egészségvesztésének a prevencióját előtérbe helyező oktatási és kutatási kooperációs szándékukat.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek