Külföldről történő beutazással kapcsolatos jogszabály

A külföldről történő beutazással kapcsolatos jogszabályok változása miatt az alábbiakról értesítjük.

A szeptember 1-jétől hatályos jogszabályok szerint:

A 90 napnál hosszabb ideig Magyarországon tartózkodni jogosult hallgatók akkor léphetnek be Magyarországra, amennyiben belépésükkor a magyar bevándorlási hatóság által kiadott érvényes tartózkodási engedélyt (vagy D típusú vízumot) mutatnak be, igazolva a hosszú távú tartózkodásra való jogosultságukat. A belépéskor azonban különleges eljárásokon, vizsgálatokon is részt kell venniük.


Minden hallgatónak az országba történő belépéshez szüksége lesz egy igazolásra, mely tanúsítja, hogy az abban megjelölt személy Egyetemünk hallgatója. Az igazolás kiállításához kérjük, töltse ki űrlapunkat. Az űrlap ezen a linken érhető el. Az újonnan felvett hallgatóknak először regisztrálniuk kell a Neptun Tanulmányi Rendszerbe, melyet itt tehetnek meg.

Az űrlap kitöltése után azonnal letöltheti az igazolást. Kérjük, hogy utazása előtt nyomtassa ki, és ha kérik, mutassa meg az illetékes hatóságoknak. Ha bármilyen technikai probléma merülne fel, kérjük küldjön egy e-mailt az arrival@szte.hu címre.


A fent említett tartózkodási engedélyekkel vagy vízummal nem rendelkező hallgatóknak (ideértve az EU és EGT állampolgárait, valamint a vízummentes országokból érkező diákokat is) minimum 48 órával a tervezett belépést megelőzően ki kell tölteniük és benyújtaniuk egy „méltányossági kérelmet” ahhoz, hogy be tudjanak utazni Magyarország területére. A kérelem kitöltése előtt le kell töltenie a fent említett igazolást, és csatolnia kell ahhoz.


Felmerülő kérdés esetén bátran forduljon hozzánk az arrival@szte.hu címen vagy a 0-24 elérhető információs vonalunkon: + 36-62-546-800.


 Friss Hírek RSS

Események

Rendezvénynaptár *