mcc_

Mathias Corvinus Collegium - Roma Tehetség Program egyetemistáknak

A Mathias Corvinus Collegium felvételt hirdet olyan tehetséges roma fiatalok számára, akik alap-, mester- vagy doktori (PhD) képzésüket hazai vagy külföldi egyetemen szeretnék végezni.
Beadási határidő: 2019. szeptember 15.

A programra pályázhatnak BA/BSc; MA/MSc, vagy osztatlan képzésben részt vevő hallgatók, továbbá frissdiplomások és frissen érettségizettek is. A felvett diákok a szakmai képzésen túl tagjaivá válnak egy hasonló korú fiatalokból álló közösségnek is, amelynek pozitív hatása lehet gondolkodásuk fejlődésére és világszemléletük alakulására. A program célja, hogy a diákok megszerezzék azokat az ismereteket, készségeket és képességeket, amelyek hozzásegítik őket ahhoz, hogy hazai vagy külföldi egyetemeken folytathassák további tanulmányaikat. A programban való részvétel a felvételt nyert diákok számára térítésmentes. A képzés részleteiről honlapunkon tájékozódhat.


A program többek között az alábbi elemekre épül:
- Ingyenes nyelvvizsga-felkészítő kurzusok
- Prezentációs technikák és retorikatréning
- Írás- és beszédkészség-fejlesztő tréningek
- Személyes mentoráció


A felvételi jelentkezés határideje: 2019. szeptember 15. vasárnap 23:59.

Az MCC Roma Tehetség Programra az online jelentkezési lap kitöltésével lehet jelentkezni. A felvételi anyagot a határidőig kell elküldeni e-mailben! A jelentkezéshez az alábbi mellékleteket is csatolni szükséges, amelyeket a felveteli [KUKAC] mcc [PONT] hu e-mail-címre várjuk. Az eredeti dokumentumokat sikeres felvételi esetén a beiratkozáskor szükséges bemutatni.
- Fényképes önéletrajz
- Motivációs levél
- Érettségi másolata
- Előző két félév indexének másolata (ha van)
- Diploma másolata (ha van)
- Nyelvvizsga-bizonyítvány másolata (ha van)
- Maximum egy oldal terjedelmű továbbtanulási terv (Formázási követelmények: Times New Roman betűtípus, 1,5 sorköz, 12-es betűméret, sorkizárt igazítás.)

A felvételi eljárás menete:
A legszínvonalasabb pályázati anyagokat beküldő jelentkezőket behívjuk egy felvételi hétvégére, ekkor kerül sor a személyes felvételi elbeszélgetésre. Az interjú időtartama kb. 25-30 perc, a beszélgetés során szó esik a jelentkező céljairól, tanulmányairól, jövőbeli terveiről és érdeklődési területeiről. A hétvége során igyekszünk feltérképezni a pályázók kompetenciáit, tudását és szociális készségeit. A felvételi pontszám a beadott pályázati anyag és a szóbeli beszélgetés értékeléséből együttesen képződik. Ezek alapján kerülnek kiválasztásra a programunkhoz leginkább illeszkedő tehetséges fiatalok.
A felvételi hétvége időpontja: 2019. szeptember 21-22.
A felvételi hétvége helyszíne: Mathias Corvinus Collegium (1016 Budapest, Somlói út 51.)

A felvételivel kapcsolatos felmerülő kérdéseket a felveteli [KUKAC] mcc [PONT] hu címre várjuk.

 Friss Hírek RSS

SZTE ETSZK Friss hírek

Események

Rendezvénynaptár *