Képző Intézmények TDK találkozója

2017. február 27-28-án került megrendezésre a Védőnőképző Intézmények országos TDK találkozója.


Két évvel ezelőtt az SZTE kezdte el a hagyományteremtést, azzal, hogy vendégül látta két napra az országban védőnőképzést végző Karok delegáltjait.

Idén Karunk is meghívást kapott, a Debreceni Egyetem nyíregyházi székhelyű Egészségtudományi Karára, ahol intézményenként 3 védőnő hallgatót is 1 fő oktatót láttak vendégül.

Az érkezés napján városnézés keretében meglátogattuk a Városházát, ahol az alpolgármester fogadott Bennünket, beszámolt arról, hogy a város életében fontos szerepet játszik az egészségtudományi képzés, ezen belül kiemelte a védőnők szerepét. Ezt követően egy fogadáson vettünk részt, ahol lehetőség nyílt a kötetlen beszélgetésre, ismerkedésre.

Február 28-án a helyi Tudományos Diákköri konferencia keretén belül, külön szekcióban mutatták be kutatási eredményeiket a hallgatók. Főként végzős hallgatók neveztek, nagyon érdekes, a védőnői munkát támogató kutatásokkal.

Karunkat Ködmön Rita, Nyemcsok Emese és Takács Renáta IV. éves védőnő hallgatók képviselték, akik a megmérettetésen nagyon eredményesen szerepeltek.

Nyemcsok Emese első helyezést ért el, A jelentudatos táplálkozás szerepe a serdülők tápláltsági állapotában és táplálkozási szokásaiban című munkájával. Azonban Renáta és Rita sem sokkal maradtak le a képzeletbeli dobogóról, mindketten a mezőny első felében végeztek. A zsűri külön kiemelte esetükben, hogy nagyon hitelesen képviselték a védőnői hivatást.

Az idei program ugyan véget ért, de már meghívást kaptunk a 2019-ben Szombathelyen megrendezésre kerülő tudományos konferenciára.


Gratulálunk a hallgatóknak!


kép01

 Friss Hírek RSS

SZTE ETSZK Friss hírek

Események

Rendezvénynaptár *